Харадинај: Ако Београд призна Косово, нема референдума

ПРИШТИНА: Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај на свом фејсбук налогу данас је реаговао на данашњу изјаву председника Александра Вучића да је Харадинај опасан човек, поруком да је, све док он делује опасно за Србију и њеног председника, "Косово је на добром путу".
Ramuš Haradinaj Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

Вучић је данас раније коментаришући изјаве Харадинаја о референдуму за уједињење КиМ с Албанијом, рекао да је Харадинај опасан човек, а да би "велика Албанија" била претња свима, те поручио да ће Србија имати адекватан одговор на то. Харадинај је на свом Фејсбуку написао да се њега не треба бојати јер" уколико Београд призна независност Косова неће бити референдума о уједињењу са Албанијом.

"Косово тражи само оно што му припада", написао је харадинај и додао "Нећете нас зауставити у нашем праву да дефинишемо будућност Косова. Приштина ће наставити у својој намери да буде члан, НАТО, ЕУ и у УН".

Харадинај је навео и да је његова изјава и намера о уједињењу са Албанијом резултат сталног "немара Брисела у вези са Косовом". "Косово и његови грађани су про-западно оријентисани и као такви не заслужују презир, игнорисање и условљављавање до у недоглед", написао је Харадинај. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести