Харадинај у Приштини: Да урадимо исто што и Хрвати

ПРИШТИНА: Лидер опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај стигао је вечерас у Приштину. 
Ramuš Hardinaj u Prištini Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug/video

На приштинском аеродрому дочекала га је најужа породица и сарадници, док му је у центру града приређен свечани дочек на ком се окупио велики број грађана."Идеја моје екстрадиције Србији значило би позив на рат и нисам се шалио кад сам то рекао", казао је Харадинај на аеродрому, преноси РСЕ.

Харадинај се захвалио свим грађанима на подршци, а приштинске институције критиковао да нису биле на нивоу свог задатка.Он је казао да су они који су на челу Србије данас, исти они који су ратовали на Косову.

"Ако они у Београду мисле да ми Албанци брзо заборављамо, варају се. Албанац не заборавља и ми смо мирни народ, али на Албанца не можете да газите. Ми морамо да покажемо место непријатељу Србији и треба да урадимо онако како је урадио Хрват", казао је Харадинај окупљенима.

Он такође тврди да "ко год је живео са Албанцима, тај никада није патио", додајући да су Албанци "поштован народ". Након његовог кратког говора, са крова хотела Гранд испаљен је ветромет.Из Алијансе за будућност Косова су претходно одбили да државне институције учествују у припреми Харадинајевог дочека, наводи Слободна Европа.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести