Изетбеговићева изјава о Србима - вековни комплекс конвертитства

БАЊАЛУКА: Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да у изјави лидера Бошњка у БиХ Бакира Изетбеговића да су "Срби лош народ" види вековни комплекс конвертитства и издаје коју су Изетбеговићи починили напуштајући православље и преласком у ислам да би сачували имовину.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)
На питање Срне да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да су "Срби лош народ", Додик је рекао да му честита на искрености коју је коначно показао и открио да су за њега и бошњачку Странку демократске акције (СДА) прихватљиви само они Срби који су подобни и у служби бошњачких интереса.
 
“Ја не мислим да је бошњачки народ лош, напротив, добар су и помало несрећан народ. Није ми пало на памет да о народу судим на основу Бакира Изетбеговића и неких његових претходника, који су заробљени у вишевековној мржњи према Србима и свему што је српско”, истакао је Додик, преноси РТРС.
 
Он је рекао да Изетбеговићу није мрско да господари Сарајевом у чији су развој деценијама бројни Срби дали најбоље што су имали, од универзитетских професора до лекара.
 
“Морам да признам да ми није јасан мазохизам који Бакир Изетбеговић испољава не дозвољавајући тим истим, како каже, лошим Србима да напусте БиХ. Или Изетбеговић има намеру да му оставимо земљу и куће а да сви колективно одемо одавде. Тај филм неће гледати, то се неће догодити, јер све своје носићемо са собом, своје куће, земљу и Републику Српску”, поручио је Додик.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести