Ј. Јоксимовић: Почетак спровођења концепта присаједињења

БЕОГРАД: Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је данас да договори абанске и владе из Приштине, између осталог и о укидању царина и формирању заједничког Фонда за спољнополитичко деловање, представљају почетак спровођења концепта присаједињења такозваног Косова Албанији.
Joksimovic Jadranka/Ministarstvo za evropske integracije
Фото: Министарство за европске интеграције

"То, по свим ставкама потписаних, а и планираних споразума, уз нагласак на Фонд за спољнополитичко деловање тзв. Косова и Албаније ка постизању пуноправног чланства у ЕУ до 2025, који на директан и отворен, а оцигледно и финансијски обезбеђен начин - значи територијалну експанзију", навела је Јоксимовић за Танјуг.

Она каже да је циљ да се до краја уруши мултиетнички принцип и европски поредак мира и стабилности, у целом региону Западног Балкана, али, истиче, и европски поредак заједничке безбедности, демократије, владавине права, социјалне тржишне привреде, вредности и слободе, у којој је безбедност недељива, а слободе засноване на пуном постовању свих људских права. 

"Ово је почетак урушавања темеља које су ОЕБС и ЕУ поставили и који чине Европу целу и слободну", навела је министарка.Представници косовске и Владе Албаније потписали су данас у Пећи неколико споразума о либерализацији границе, царинским прописима и узајмном признању возачких дозвола.

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести