Један нападач на Србе у бекству, притвор за четворицу

ЗАГРЕБ: Хрватски медији данас различито извештавају о привођењу осам нападача на Србе у Уздољу, код Книна, 21. августа, када је маскирана група хулигана упала у један кафић и напала госте, који су гледали фудбалску утакмицу београдске Црвене звезде, повредивши пет особа од којих и једно дете. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Портал Индекс пише да је један нападач на Србе у бекству, а да је тужилаштво у Шибенику затражло притвор за четворицу.

Наводи се да су сви осумњичени навијачи.

Полиција је, наиме, јутрос саопштила да је привела осам особа које се доведе у везу са тим нападом и да су сви они с подручја Сплита.

Потом су медији пренели да су до 15.10 приведена четворица нападача на Србе на саслушање у шибенско тужилаштво, а да се очекује да ће остали бити приведени након што, како наводи Индекс, "ова двојица не буду саслушана".

У прегледу данашњих догађања, портал пише да је предложено одређивање истражног притвора за приведене, да је један нападач у бекству, те да међу четворицом приведених ипак нису нападачи на сезонске раднике из Србије, који се пре два месеца догодио у Супетру, на острву Брачу.

"Полиција је поднела кривичне пријаве против пет особа због кривичног дела насилничког понашања почињеног из мржње, због кривичног дела оштећења туђе имовине и због кривичног дела наношења телесних повреда: Четири особе су приведене и испитане од заменика државног тужиоца док је једна особа у бекству. Њима се ставља на терет да су 21. августа пошли у Уздоље и у локалу у којем се гледала утакмица Црвене звезде без икаквог разлога или повода напали грађане који су пратили утакмицу и нанијели им телесне повреде...", пренео је Индекс.

Портал даље наводи да је, након саслушања, поднесен предлог за одређивање истражног затвора због опасности да ће осумњичени утицати на сведоке, реметити кривични поступак и због опасности понављања кривичног дела јер су, како се наводи, сви прекршајно евидентирани према закону о спречавању насиља на спортским утакмицама, а неки су и кривично евидентирани. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести