Србин повратник тражи да нападач буде пуштен из притвора 

ЗАГРЕБ: Српски повратник Добривоје Арсић, којег је недавно припадник Хрватске горске службе спасавања (ХГСС), Матко Шкаламер, напао и вређао на националној основи дао је данас исказ тужилаштву у свом дому у Вишкову и затражио да се осумњичени нападач пусти из притвора.
rijeka pixabay.
Фото: pixabay.com

“Све се ово отело контроли. Никад нисам желео да дође до овог. Све се то фино могло решити у два дана, али сад смо ту где јесмо. Углавном, ја сам њима рекао да човека пусте, ипак је он отац једног дивног детета. Даље ћемо видети”, рекао је Арсић, пренео је хрватски портал 24сата.

Осим, Арсића сведочила је његова супруга, која се, како се наводи, надовезала на свог супруга и Шкаламеру пожелела да му "Бог да срећу".

Арсићи је требало да буду саслушани јутрос у Општинском државном тужилаштву у Ријеци, али се нису појавили, па су из очито оправданих разлога супружници исказ дали у свом дому.

Добривоје Арсић и његова супруга су последњи у низу саслушаних о овом инциденту и сада се очекује да Општинско државно тужилаштво у Ријеци поднесе предлог за пуштање из притвора Шкаламера.

Шкаламеру је притвор одређен након инцидента због могућности да утиче на сведоке.

Решење о укидању притвора доноси Жупанијски суд у Ријеци на основу предлога тужилаштва.

Иначе, након што је Шкаламера притворен због сумњи да је напао Арсића, Ријечани су масовно стали у обрану припадника Хрватске горске службе спасавања тврдећи да се нашао усред медијског линча те да му пружају апсолутну подршку.

Осумњичени нападач на Добривоја Арсића пуштен из притвора 

РИЈЕКА: Матко Шкаламера, који је био у притвору због сумње да је на националној основи напао Добривоја Арсића, српског повратника, пуштен је на слободу, пренели су хрватски медији. 

Арсић и Шкаламера, иначе, припаднк Хрватске горске службе спасавања сукобили су се прошле седмице због паркинг места.

Добривоје Арсић и његова супруга последњи су сведочили о том инциденту у њиховом стану у Вишкову и тиме је престао да важи разлог за одређивање притвора Шкаламери.

Осумњиченом је притвор био одређен због могућности утицаја на сведоке.

За пуштање Шкаламера из затвора заложио се и сам Арсић, који је у свом исказу, између осталог, рекао да је "све отишло предалеко".

Шкаламера је по изласку из притвора захвалио својим адвокатима, а новинаре замолио да имају разумевања за његово стање.

Арсен Стипиновић, адвокат Шкаламера је рекао да се наставља истрага о инциденту у којем је његов брањеник означен као осумњичени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести