Јоксимовић: Фајон да не злоупотребљава позицију у ЕП

БЕОГРАД: „С обзиром на све учесталије неодмерене и политички навијачке активности Тање Фајон, ова европска посланица не би требало да користи контекст Европског парламента (ЕП), већ да се изјашњава као председница словеначких Социјалдемократа, рекла је данас интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.
joksimovic
Фото: Ministarstvo za evropske integracije

Јоксимовић је, реагујући на отворено писмо председавајуће Делегације ЕП за сарадњу са Србијом и медијатора у међустраначком дијалогу Тање Фајон у вези са предстојећим локалним изборима у Шапцу, истакла да су "заиста неуобичајене, а учестале праксе неодмерене и политички навијачке активности ове европске посланице, која при том има и важну улогу као председавајућа Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ".

Јоксимовић је нагласила да то превазилази границе њене функције у ЕП, и ако већ даје подршку одређеним странкама у Србији, онда нека се изјашњава као председница словеначке странке Социјалдемократа, а не да користи контекст ЕП и своје функције за овакво пристрасно постављање, саопштио је СНС.

Осам посланика европских социјалдемократа, либерала и зелених, међу којима су Тања Фајон и Виола фон Крамон, у отвореном писму позвало је грађане Шапца да 5. септембра на поновљеним изборима изразе своју вољу, али су истовремено осудили сваки "утицај споља".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести