Курти: Нема напретка у дијалогу, Вучићеви ставови стари

ПРИШТИНА: Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти каже да нема напретка у дијалогу и тврди да се Београд "није удаљио од бившег председника Србије Слободана Милошевића, нити од председника Русије Владимира Путина и да Вучић не мења став о његовом (Куртијевом) захтеву за међусобно признање.
kurti
Фото: Танјуг/видео

„Ставови председника нашег северног суседа су стари и моје инсистирање је наравно на споразуму који је, наравно, обавезујући, у потпуности нормализује односе наше две земље, фокусирајућ се на међусобно признање. Али у том погледу не могу да кажем да постоји напредак", рекао је Курти након састанка у Берлину и заједничке на неформалне вечере са председником Вучићем коју је организовао специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчака ,а преноси Коха.

Он тврди да је „већ и међународним факторима јасно да је Србија та која мора да се промени, да бисмо имали решење за споразум".

Он је навео да зависно од тога како ће проћи дијалог Београда и Приштине на нивоу главних преговарача који ће се одржати 13. мај у Бриселу, можда дође до новог састанка њега и Вучића.

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести