Линта: Томпсон је зло које промовише злочиначку НДХ

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је дубоко увредљива за српски народ изјава фудбалског тренера Мирослава Ћире Блажевића да би послао у затвор онога ко је доказаном патриоти Марку Перковићу Томпсону забранио да пева на Тргу бана Јелачића приликом дочека хрватских фудбалера.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

Важно је нагласити чињеницу да је Марко Перковић Томпсон симбол и главни промотер усташтва у Хрватској. Он у својим песмама велича злочиначку НДХ и жали за њеном пропашћу 1945. године, у морбидној песми "Јасеновац и Градишка Стара" пева о клању Срба, у песми "Бојна Чавоглаве" крајишке Србе назива, између осталог, бандом које ће стићи рука правде и у Србији, подсетио је Линта у саопштењу,

Томпсон, наводи Линта, на својим концертима отворено користи усташки поздрав "За дом спремни" под којим је убијено на стотине хиљада Срба, Рома и Јевреја а његове присталице слободно користе усташке и друге нацистичке и фашистичке симболе. 

"Јасно је као дан да су за Томпсона и његове бројне обожаваоце усташки злочинци патриоте и истински хероји и мученици који су дали свој живот за Хрватску, а не зло и највећа срамота у историји хрватског народа" казао је он.

Линта истиче да српски народ треба да стално има на уму да Блажевић, председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер, селектор Златко Далић, репрезентативци на челу са најбољим играчем Свјетског првенства Луком Модрићем, хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић и многи познати и непознати Хрвати, сматрају отвореног србомрсца и главног промотера усташтва Марка Перковића Томпсона својим омиљеним пјевачем и доказаним патриотом. 

Због тога је, према Линти, у најмању руку неморално и нечасно да било који Србин или грађанин Србије навија за овакву Хрватску или буде пријатељ са Хрватима који Томпсона сматрају својим идолом и јединим краљем, како каже хрватски репрезентативац Иван Ракитић. 

"Марко Перковић Томпсон је зло који кроз своје пјесме, концерте, предавања деци и омладини, јавне наступе и разне друге начине отворено промовише и рехабилитује злочиначку НДХ и шири мржњу према српском народу", закљужио је Линта.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести