ЛСВ: ПСГ да осуди изјаве Трифуновића

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине позвала је данас чланове и чланице Покрета слободних грађана (ПСГ) да се ограде од изјава председника њихове странке Сергеја Трифуновића и осуде његов непримерен речник.
lsv
Фото: LSV

Последњу у низу најприземнијих увреда Сергеј Трифуновић упутио је једној од челница Странке модерне Србије, Татјани Мацури. Сигурни смо да већина чланова Покрета слободних грађана не дели ставове Трифуновића, навела је ЛСВ у саопштењу.

Та странка истиче да је Србија држава којој је потребна снажна модернизација и европеизација, али да је, нажалост, такво друштво немогуће градити уз политичаре чији је наратив препун увреда и мржње.

Ставови Сергеја Трифуновића су недопустиви, увредљиви и нецивилизацијски. Нажалост, у Србији је очито све дозвољено, па и најприземније вређање жена, закључила је Лига социјалдемократа Војводине.

Председник ПСГ Сергеја Трифуновића јуче је на твитеру напис:

"Интересантно како Тања Мацура, без икаквих проблема улази у коалицију с (лидером ЛСВ Ненадом) Чанком кога је до јуче пљувала. То вам је децо политика у Србији: свако са сваким, за шаку сребрњака. Мацура, таква етичка вертикала, води лутко, директно до испод Плавог Моста".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести