Македонска национална мањина уручила плакету Мировићу

НОВИ САД : Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је председника Националног савета македонске националне мањине Борчета Величковског, са којим је разговарао о наставку подршке програмима значајним за унапређење положаја припадника те националне мањине у Војводини.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Том приликом Мировићу је уручена плакета за допринос раду и афирмацији Националног савета македонске националне мањине.

Упутивши честитку поводом 75 година од насељавања Македонаца у Војводини и 20 година од њиховог институционалног организовања, који Национални савет обележава ове године, Мировић је истакао да је Покрајинска влада радила на изградњи заједништва и додатног поверења између већинског, српског народа и националних мањина и да је то био и остао један од њених главних циљева.

Он је најавио да ће Покрајинска влада подржати подизање споменика „Мајка Македонија“ у Панчеву, где је и седиште Националног савета Македонаца. Како је рекао, тај споменик ће бити симбол наше заједничке историје и пријатељства.

На састанку је било речи и о српским меморијалима у Северној Македонији и о значају културне сарадње и дигитализације у овој области.

Величковски је захвалио Покрајинској влади на подршци активностима Савета, оценивши да је остваривање права Македонаца у Србији, посебно у Војводини, на веома високом нивоу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести