Мали поручио Радосављевићу: Ваша власт нам појела 10 година живота

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је у политици лицемерје вероватно најмучније од свега са чим се нужно мора сретати, реагујући на оцене и оптужбе бившег државног секретара у Министарству финансија Горана Радосављевића.      
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

Мали је у саопштењу навео да је у питању лицемерје неуспешних бивших политичара који, када су имали прилике за то, нису баш ништа урадили за своју земљу и грађане, али зато као „спољни коментатори“ баш све знају.

Горан Радосављевић, некадашњи, ни мање ни више, него државни секретар у Министарству финансија, нема ни трунку кредибилитета да коментарише економску политику Србије јер оно по чему ћемо га памтити је свакако активно и директно учешће у вероватно најгорем управљању јавним финансијама у српској историји, поручио је Мали у саопштењу.

Додао је да заиста разуме да је Радосављевићу ''било тешко''.

Имао је ову важну функцију у земљи у којој је дивљао курс са 80 до чак 120 динара за евро, имао је фотељу у земљи у којој је бујала инфлација без икаквих спољних кризних притисака, имао је функцију у земљи коју су инвеститори заобилазили па је њихов максималан домет био 800 милиона евра страних директних инвестиција у 2012. години, имао је важну државну функцију у сектору финансија у тренутку када је сваки четврти грађанин наше земље вапио за послом, казао је Мали.

Из тог угла, како је додао Мали, ''разуме ту интензивну чежњу за функцијом у данашњој Србији''.

Сигурно је тешко гледати економски препород Србије упркос Вама, раст плата и пензија, вртоглави раст инвестиција, препород привредног амбијента који је прошле године привукао 4,4 милијарде евра страних директних инвестиција, раст међународног угледа земље. На крају, сигуран сам да је посебно тешко гледати раст угледа Србије међу најзначајнијим међународним финансијским институцијама које су они отерали, а од којих данас Србија добија похвале, нагласио је министар финансија.

Каже Радосављевић да би следећа власт могла да обезбеди бољи животни стандард грађана. Камо среће, Радосављевићу. Било би лепо, заправо, да на то нисмо морали оволико да чекамо. Било би лепо да нам Ваша власт, коју опет нудите, није појела године живота, више од деценију прилика да живимо боље, да живимо ово што тек сада достижемо, додао је.

Поручио је Радосављевићу да је и власт чији је он био део могла да гради путеве, пруге, болнице, школе, вртиће.

Није морала ова власт да затекне економски разорену Србију са Коридором 10 који подсећа на Скадар на Бојани. Зашто га нисте завршили? Зашто нисте градили? Зашто ниједан инвеститор није желео да отвори радна места у Србији док сте Ви управљали економским сектором? Зато што Вам нису веровали, с правом. Зато што сте унизили живот грађана Србије до мере од које не може горе, јер је те године Србија са тек око осам милијарди динара на рачуну била пред амбисом банкрота. И баш због свега тога је лицемерно да уопште и говорите о економским параметрима наше земље. Хвала на питању, данас смо сви добро, без Вас, навео је Мали.

Министар је подсетио да је данас незапосленост на рекордно ниском нивоу од 9,4 одсто, да данас Србија има око 440.000 радних места више у односу на 2012. годину, да данас Србија пролази кроз велику економску кризу са стабилним, чврстим финансијама.

Данас је банкрот термин о коме причамо само када се сећамо Вас. Не поновило се, поручио је Мали.

Радосављевић је раније данас за портал Nova.rs изнео критике и оптужбе на рачун актуелне власти, наводећи поред осталог, да је потребна нова власт како би се обезбедио бољи стандард грађанима и да се Србија налази међу 5-6 најсиромашнијих земаља у Европи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести