Михајловић: Очувати угрожене европске вредности

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, изјавила је поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе да су јединство и солидарност данас потребни више него икада како би се очувале угрожене европске вредности које се темеље на идејама слободе, мира, политичког и економског уједињења.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Она је навела да историја нашег народа почива на антифашизму и да је Србија увек била на страни истине и поштовања права.

„Данас су нам више него икада потребне вредности на којима почива заједница европских народа и која је темељ Дана победе над фашизмом и Дана Европе. Идеја о слободној, уједињеној, солидарној Европи данас је угрожена и поражавајуће је што ту идеју угрожава земља која је поднела највећу жртву у борби против фашизма.

Због тога је данас свима у Европи потребно јединство, како бисмо зауставили рат и потребна нам је солидарност како бисмо помогли онима чији је живот угрожен“, рекла је потпредседница Владе, саопштило је ресорно министарство.

Михајловић је истакла да Србија припада реду држава које баштине антифашистичке идеје и са којима ће бранити заједничке вредности, борећи се за очување мира и слободу.

„Србија најбоље зна шта значе жртве, ратови и страдање. Одувек смо били на страни истине, правде и поштовања права, због чега смо плаћали високу цену, али смо увек из свих сукоба излазили подигнуте главе, као победници. Уверена сам да ћемо наставити са одбраном слободе и права сваког појединца, поштовањем владавине права и демократије и да ћемо убрзано кренути ка циљу - пуноправном чланству у ЕУ“, рекла је она.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести