Милош Вучевић: Странка пред врло тешком кампањом и изборима

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је за „Дневник” да је његова странка спремна за предстојеће изборе, оцењујући је да ће и изборна кампања и избори бити врло врло тешки за СНС. 
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

– У праву је председник Вучић када говори да су избори јако тешки за онога ко жели да победи – навео је Вучевић. – Избори су лаки само за оног ко нема одговорност, коме је свеједно како ће проћи. За оног ко хоће да победи, и изборна кампања и избори су врло врло тежак процес.

У изборној кампањи СНС ће представити своје резултате, али пре свега ће говорити  о плановима за будућност. Како је рекао Вучевић, напредњаци ће говорити о плановима које ће реализовати ако добију подршку грађана и још више ће потенцирати да је СНС, као странка, спреман да и даље сноси одговорност према грађанима. 

– Желимо да будемо још агилнији у нашем раду, да оне који се нису добро показали променимо и да убацимо нове људе на одређана места, да кандидујемо нове људе и да их грађани упознају. Желимо да покажемо да се и ми мењамо – верујем, набоље – и да покажемо да смо као политичка организација спремни да будемо заиста изнад свега одговорни и свесни обавеза које има странка с највећем подршком код грађана – нагласио је Вучевић.  

Освојили смо две европске титуле, отворили пет фабрика, преговарам с представницима још три који желе да дођу...

Сматра да ће у изборној кампањи бити разних листа и разних утицаја, и да неће бити лако за СНС, који је осам година на власти. Јер, како је навео, ако СНС не буде имао већину, сви дуги ће се се ујединити против њега.

– Данас то некоме делује невероватно, али први пут када остали буду имали један или два мандата више, они ће се ујединити против нас. Верујем да је већина у нашој странци и свесна тога – казао је Вучевић.

Сумирајући прошлогодишње резултате који су постигнути у Новом Саду, Вучевић је изјавио да је задовољан, али да би волео да је уређено још више. Јер, увек фали још који километар пута, водовода и канализације, нових бандера, градских аутобуса, учионица...    


Фото: Сређује се подграђе Петроврадниске тврђаве фото: Р. Хаџић

Сређује се подграђе, заштићен Алмашки крај...

Градоначелник Новог Сада изразио је задовољство због тога што се сређује петроварадинско подграђе, што је заштићен Алмашки крај, што су отворене културне станице у различитим деловима града, гради се Музичко-балетска школа... Нови Сад је, због свега што је урађено, постао видљив на мапи европских и светских држава.


– Природно је то да желимо још више и хоћемо да радимо још више – поручио је први чеовек града Новог Сада. – Буyет нам је дупло већи него пре седам година. Имамо 15 одсто више запослених, дупло већи раст броја туриста у Новом Саду него пре шест-седам година, успели смо да сви ђаци прваци добију бесплатне уyбенике, први смо увели субвенционисање боравка деце у приватним вртићима, направили смо револуционарно – да буде потпуно бесплатно у државним вртићима, а реч је о 16.500 малишана, освојили смо две европске титуле, отворили пет фабрика, преговарам с представницима још три који желе да дођу... Свим тим сам задовољан.

Фото: Гради се Музичко-балетска школа фото: Р. Хаџић

– Не прецењујући, али и не потцењујући себе, направили смо много добрих ствари, то не може да види само онај ко неће. А природно је да кажете: људи, треба још више да урадимо. Ако волите свој град и овај посао, онда увек треба да гледате шта сте још могли урадити – казао је Вучевић.


Спенс у „Плану 2025”

– Време је за суштинску и дубинску реконструкцију Спенса. Сарађујемо с Европском банком за обнову и развој, добили смо од њих прелиминарно и стручно мишљење, припремили смо за ову годину новац за реконструкцију затвореног базена, који цури од 1999. године. Гледамо да обезбедимо од министра Љајића грант или милион евра бесповратно за пројекат комплетне реконструкције, што је председник Вучић и најавио  представљајући „Плана 2025”. На Спенсу ће се комплетно заменити кров, фасадни омотач, реконструисаће се степенице, Ледена дворана – набројао је градоначелник Новог Сада.


Како је навео, мислио је да ће се прошле године кренути сређивање центра Новог Сада, али док је урађен пројекат ушло се у касну јесен и није желео да центар буде раскопан у децембру, пред празнике, и да градитеље ухвати зима. 

– И да не буде да то радимо због избора. Кад прођу избори, у касно пролеће кренућемо у сређивање центра Новог Сада – поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Ержебет  Марјанов
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести