Милошевић о одласку у Книн, емоцијама,злочинима, порукама...

ЗАГРЕБ: Потпредседник хрватске владе из СДС С Борис Милошевић рекао је вечерас да као потпредседник владе и као човек осуђује све ратне злочине, "поготово злочине који су почињени над Хрватима у Ловасу, Шкабрњи, Надину и свим другим местима".
 Boris Milošević, SDSS-ov potpredsednik hrvatske vlade  Foto: Tanjug/video
Фото: Борис Милошевић, СДСС-ов потпредседник хрватске владе Фото: Танјуг/видео

Он је У Дневнику ХРТ-а изјавио да је знао да неће бити разумевања у Србији за његову одлуку да присуствује обележавању годишњице акције Олуја у Кинину и да се нада да ће се временом поруке са тог догађаја и његов одлазак рационалније анализирати и да ће се наћи разумевања за то.

"Чињеница је да су Хрватска и Србија суседне земље премрежене кроз историју, с политичким, привредним, културним и породичним везама и да једино добросуседска политика може дати резултат", поручио је Милошевић.

На питање да ли је дошло време да неко из Србије призна злочин на овим просторима одговорио је да он сигурно неће говорити како Србија треба да води своју политику.

Оценио је да је порука премијера Андреја Пленковића, који је како је рекао, одао пијетет свим невиним жртвама, за њега пуно значила, преноси Index.hr.

"Да премијер на тај дан на том месту искаже пијетет према свим жртвама без задршке, осуди све ратне злочине без задршке, да наведе места на којима су почињени ратни злочини над Србима, да искаже разумевање за ро да велики број, да већина Срба има другачији поглед на Олују, за мене је значило пуно, за мене је значило да се осећам као равноправни грађанин Републике Хрватске", рекао је Милошевић.

Навео је да су му емоције на обележавању Дана победе у Книну биле јаке и помешане.

"Покушао сам да будем концентрисан, да пратим шта се догађа, да чујем поруке говора. Је ли то почетак неке нове Хрватске? Па можда, било је и раније јаких гестова, јаких говора, зато бих рекао да је ово почетак на једном дугом путу на којем ова влада не сме стати", сматра Милошевић.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести