МО: Импресиван приказ наоружања на полигону Никинци

БЕОГРАД:Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су данас на полигону Никинци генералној проби приказа достигнутог степена развоја наоружања и војне опреме, са извршењем бојевог гађања.
Приказ наоружања и гађање на полигону Никинци
Фото: Tanjug

На генералној проби приказане су могућности наоружања и војне опреме српске производње, које развија Војнотехнички институт, као и фабрике из групације Одбрамбене индустрије Србије и Југоимпорт СДПР.Реч је о домаћим пушкама, бацачама граната, оклопним возилима, ракетама, беспилотним летелицама...

"Изузетно сам задовољан данашњим приказом и гађањем. Мислим да ће имати шта да се види на самој вежби, која нас ускоро очекује, и да ће јавност бити поносна на нашу одбрамбену индустрију", рекао је министар Ђорђевић након генералне пробе приказа.
Он је додао да Министарство одбране непрекидно улаже напоре да се фабрикама из групације Одбрамбене индустрије Србије омогући повећање пласмана на страна тржишта.

"Прошле године извоз је износио 484 милиона долара, а очекујемо да ће ове године бити око 510 милиона долара. Оно што је најбитније јесте да у овој години Влада Републике Србије предвиђа нове инвестиције у нашу наменску индустрију. Тиме ћемо добити нова радна места, повећање извоза и обима производње, који ће допринети томе да и наша војска добије нека средства у овој години", истакао је министар Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести