Мировић: Безбедност деце мора бити приоритет

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас, након обиласка Центра за несталу и злостављану децу у Новом Саду, који је настао из Фондације „Тијана Јурић“, да је неопходно да се сви још јаче ујединимо у борби за очување права на безбедност и живот наше деце. 
w
Фото: Покрајинска влада

„Ово је важна област коју морамо да ставимо у први план. Захваљујући некадашњој Фондацији, данас Центру за несталу и злостављану децу, и њиховим иницијативама и сугестијама, много тога је учињено како би ова област постала видљивија. Захваљујући томе су 2015. године усвојене промене одговарајућих закона тако да надлежни органи могу брже реаговати када је реч о пријавама за нестанак деце“, изјавио је Мировић.

Он је истакао да ће и у делу иницијативе за измене одговарајућих закона које се односе на постављање система „Амбер алерт“ за брзо обавештавање о нестанку деце, ова организација имати пуну подршку Покрајинске владе.

„Очекујем да ћемо у најскорије време имати и тај додатни, друштвени и технолошки одговор који савремено друштво може да пружи када је реч о брзини реаговања на пријаву нестанка детета“, навео је Мировић.

У наредном периоду, како је најавио, Покрајинска влада ће финансирати пројекте Центра који се односе на сарадњу са центрима за социјални рад када је реч о програмима превенције, рада са породицама и децом у ризику. 

Председник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић уручио је председнику Мировићу захвалницу због тога што је, како је навео, и лично и као председник Покрајинске владе, задужио ову организацију, која је захваљујући тој подршци реализовала бројне програме.

„Почаствован сам што сам добио захвалницу Центра из руке једног великог борца чији рад подржавам од првог дана због тога што је са својим сарадницима учинио много како би се унапредила ова важна област и тако ће бити и у будућности“, рекао је Мировић.

Председник Центра Игор Јурић рекао је да се та организација бави безбедношћу деце, проблемом нестале и злостављане деце.

„Наше амбиције су да Центар добије своје просторије где ће радити са децом у ризику, да свој допринос везан за безбедност деце на интернету подигне на још виши ниво и да регистар несталих лица добије још бољу форму у оквиру које би заживео систем „Амбер алерт“ – за брзо обавештавање о нестанку децу“, изјавио је Јурић истакавши да се Мировић, помажући Центру, залаже за добробит деце наше земље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести