Мировић обишао пројекте у изградњи у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је у Сремској Митровици, са градоначелницом тог града, обишао пројекте на којима заједничким средствима раде локална и покрајинска власт, у циљу унапређења квалитета живота грађана.
3
Фото: TANJUG/ VOJNET/ ALEKSANDRA PLAVŠIĆ

Обилазак обухвата реконструисани спортски терен Соколског друштва у строгом центру града, као и новоизграђени објекат основне школе "Јован Поповић", за чију фискултурну салу која се дограђује и реконструише.

Трећи важан посао за град јесте набавка опреме и апарата за Општу болницу Сремска Митровица у којој се лече пацијенти са територије Срема.

У претходном периоду, уз помоћ средстава са покрајинског нивоа власти, опремљени су најкритичнији делови болнице, што се нарочито показало као добро од почетка епидемије коронавируса.

Посета је знак добре сарадње са локалном самоуправом у претходном периоду, али и најава да ће се и убудуће заједнички улагати у град на Сави.

"Најзначајнија ми је била информација о стању дијагностике и труду запослених у Општој болници у Сремској Митровици. Само из службе за радиологију су ме информисали о томе какво је залагање запослених, јер су имали двоструко вечи број прегледаних од почетка епидемије коронавируса", рекао је Мировић.

Он је додао да су разговарали и са директором болнице и да ће и даље разговараи о томе шта треба да се обезбеди у наредној години.

"Радови на изградњи фискултурне сале у школи „Јован Поповић“ напредују веома добро и верујем да ћемо у марту или априлу децу моћи да усмеримо на физичко васпитање и спорт у новом објекту. Обишли смо реконструисан отворени терен спортски. Улагања су велика у протеклих пет година, око 230 милиона динара у Општу болницу у Сремској Митровици, а град припрема пројекат за реконструкцију овог медицинског центра. То ће бити обавеза Канцеларије за улагања у наредном периоду да се спроведе у дело. Сто милиона динара смо уложили заједно у спортску салу и пет милиона динара у терен у оквиру спортског друштва", рекао је Игор Мировић.

Фото: TANJUG/ VOJNET/ ALEKSANDRA PLAVŠIĆ

Од 2016. године, подсетио је Мировић, улагало се у цео Сремски округ, између осталог у индустријску зону у Руми, затим путну инфраструктуру на територији Шида.

Очекује се да буџет АП Војводине буде усвојен 16. децембра у Скупштини Војводине, након чега се очекује нови инвестициони циклус.

"Држимо висок ниво капиталних расхода, односно улагања у висини од око 27 одсто будзета, што гарантује нове инвестиције, које ће омогућити бољи живот грађана Срема", додао је Игор Мировић.

"Град Сремска Митровица може да се похвали одличном сарадњом са републичким и покрајинским нивоима власти. Места која смо данас обишли су само неки од пројеката у које смо улагали средства са њима. Наше потребе су препознате и захвални смо на томе", рекла је градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић.

Поред Мировића, у посети су и покрајински секретари за здравство и спорт и омладину Зоран Гојковић и Дане Баста, као и директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести