Палмер: Србија никада неће ући у ЕУ без признања Косова

ПРИШТИНА: Србија никада неће ући у Европску унију без признавања Косова, поручио је данас специјални изасланик Стејт департмента за западни Балкан Метју Палмер у Приштини, пренели су приштински медији, Љајми и Клан Косова.
Metju Palmer Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Палмер је у обраћању студентима у Националној библиотеци у Приштини рекао да председник Србије Александар Вучић зна да Србија никада неће ући у ЕУ без решења проблема са Косовом.

Он је рекао и да се Косово не може изоставити из трајног решења на Балкану, и нагласио да решавање "односа Косова и Србије" остаје стратешки приоритет САД, преносе приштински медији.

Специјални представник је рекао и да његова држава подстиче нову косовску владу да ојача план дијалога са Србијом.

"Било који корак који се предузме након нормализације биће лакши. Отварају се могућности за радна места. Када буде формирана нова влада, мораће да оживи преговоре. Не видимо интеграцију ваше земље без помирења са Србијом. Заслужујете НАТО, ЕУ, УН, заслужујете да не будете иза САД, него раме уз раме са нама. Таква је будућност кроз дијалог, јер статус-кво није довољан", истакао је Палмер.

Он је рекао да би Србија требало да заустави кампању за повлачење признања Косова.

Славиша
01.11.2019 • 22:36
Боже ти хвала,и амери почели да раде за Србе и Србију!Хвала вам до неба,на таквом ставу и размишљању,тако размишља 90% Срба.Ми смо већ тамо где Српско срце жели и за чега куца,а то је исток и источне интеграције,те Евроазија!
EUR/RSD 117.5133
Најновије вести