Петковић: Посета Ане Брнабић показала колико наш народ воли Србију

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је председница Владе Ана Брнабић посетом јужној покрајини послала три поруке - да ће Београд сачувати мир и безбедност и снажно стајати уз свој народ, као и да је неопходно да се ЗСО одмах формира ако желимо даље да говоримо о нормализацији.
1
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Петковић је нагласио да је то посета која је показала колилко наш народ воли Србију и да без наше дрзаве нема опстанка.

"Председница владе послала је три поруке нашем народу али и Албанцима који тамо живе - да ћемо учинити све да сачувамо мир и стабилност, јер је то једини начин да сачувамо будућност и идемо даље", рекао је Петковић за Тан‌југ.

Додао је да је друга важна порука та да ће Влада Србије, председник и држава и даље снажно бити уз свој народ што подразумева да је за нас безбедност црвена линија и да нећемо дозволити никакве погроме и олује.

Како каже, Брнабић је то поручила у више обраћања на КиМ, а са друге стране је и нагласила да ће влада наставити снажно да подржава све пројекте у циљу оснаживања Срба на КиМ.

"Трећа порука је да ЗСО одмах мора да буде формирана ако желимо да говоримо о даљој нормализацији", рекао је Петковић и подсетио да Приштина већ 10 година није испунила обавезу и формирала ЗСО која није само "кичма Бриселског споразума већ и дијалога".

Нагласио је да је најбољи одговор свима који су критиковали ту посету да ће Србија наставити снажно да буде уз свој народ, да ће сачувати мир и стаблиност и да ће га јачати у економском смислу.

Петковић је посету председнице владе Косовској Митровици, манастиру Бањска и Лепосавићу оценио као величанствену, и пуну емоција.

Подсетио је да је Брнабић дочекало више хиљада људи, деце, са заставама, у народним ношњама...

Петковић је захвалио епископу рашко-призренском Теодосију који је председницу владе дочекао у манастиру Бањска и који је захвалио на свему што држава преко Канцеларије за КиМ чини за нашу цркву на КиМ.

Подсетио је и на утиске председнице владе која је више пута рекла да јој је јучерасњи дан један од најлепших у каријери.

"Посета је била пуна топлине и емоција, велики број људи се поздрављао са њом, на сваком кораку са њима је разговарала о свим проблемима и недаћама са којима се суочавају последњих пар месеци, или годину дана од када је Аљбин Курти дошао на власт у Приштини", навео је Петковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести