Победа СЛ порука Албанцима да се не играју са Србијом

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Грађани северног дела Косовске Митровице кажу да је добро што је Српска листа освојила свих 10 мандата на парламентарним изборима на КиМ, али сматрају да, ко год буде на челу приштинских институција, неће значајно променити однос Албанаца према Србима.
kosovska mitrovica most, Tanjug/Filip Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Добросав Добрић из Северне Митровице не очекује да ће се ишта променити по том питању."Ипак, добро је што је Српска листа победила и добро је да само једна листа која има подршку државе Србије учествује у парламенту такозване Републике Косово", каже Добрић.

Он сматра да Срби не би ни требало да учествују у сепаратистичкој скупштини у Приштини, јер Србија није признала Косово, као ни још стотинак других земаља.Упитан да ли очекује да ће нова власт променити однос према Србима на КиМ, Добрић каже да ту нема битне разлике и да су Срби одавно навикли на лош однос Албанаца.

"Ми смо навикли на лоше, шеста ми је деценија, стално смо имали проблеме са њима, али ми смо чврсти у намери да останемо да живимо овде, јер Косово је света српска земља", нагласио је Добрић.Тома Ордић на питање шта очекује од нове владе у Приштини каже да "ако победи странка Аљбина Куртија, да би можда некако могло да се окрене на боље".

"Морају да се укључе у ове преговоре са нама. Таксе треба укинути. Иначе, Албанци долазе са југа на север Митровице да купују, највише лекове, али и друге ствари".

Гојко Квргић је рекао да су Срби добро прошли на изборима и поручио Албанцима да се не могу тако играти са Србијом.Митровчанин, који није желео да се представи, кратко је прокоментарисао да није политичар, али да "вреди победа Српске листе".

"Рада Трајковић нека стане мало и онај (Слободан) Петровић, много су се осилили, шта раде, не знам...", додао је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести