ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА издваја близу 105 милиона динара за РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ РЕНИ-БУНАРА на изворишту Штранд

Председник Игор Мировић и чланови Покрајинске владе пред почетак данашње седнице минутом ћутања одали су пошту настрадалим Србима у Бањској на Косову и Метохији.
v
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се издвоји 104,9 милиона динара за хитне радове који до јуна 2024. године треба да ревитализују један од старих рени-бунара на подручју изворишта „Штранд“ са капацитетом од 100 литара воде у секунди. То ће, уз друге напоре које чини новосадска локална самоуправа када је реч о ревитализацији водоводног система, обезбедити сигурније снабдевање водом Града Новог Сада.

Обезбеђен је и новац – 25,1 милион динара – за хитне радове на санацији крова фискултурне сале у објекту „Барапарт“ – Издвојеном одељењу Основне школе „Чех Карољ” у Ади.

У августу прошле године оштећен је кров фискултурне сале, већи део плафона, део електричне мреже, као и димњак, фасада и под, због чега је онемогућена редовна настава физичког васпитања.

Иначе, фискултурну салу користи око 140 ученика свих узраста, а ван школског времена културно-уметничка друштва.

Основној школи „Јожеф Атила” у Богојеву усмерено је 14,7 милиона динара за замену крова.

За Гимназију „Душан Васиљев” у Кикинди биће издвојено 12,5 милиона динара за обнову фасаде на објекту те установе који има својство културног добра. Такође, у кикиндској Основној школи „Свети Сава” са 11,2 милиона динара биће финансирана санација тоалета.

Покрајинска влада ће са 9,3 милиона динара финансирати и радове на реконструкцији система за грејање и текуће одржавање фискултурне сале у објекту Издвојеног одељења „Олга Петров” у Баранди, у оквиру Основне школе „Зоран Петровић” у Сакулама.

За хитну интервенцију – поправку крова и молерске радове на фасади ОШ „Браћа Стефановић” у Неузини,  у општини Сечањ – Покрајинска влада је издвојила 3,4 милиона динара.

Издвојено је и 5,4 милиона динара за поправку котларнице у Дому за лица ометена у менталном развоју „Отхон” у Старој Моравици.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести