Покрајинска влада: За избегле и расељене 12 милиона

Наставићемо са програмима подршке у још већем обиму како би се трајно решио статус расељених лица, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
m
Фото: pokrajinska vlada

Наш став је да ће сви видови подршке трајати док год постоје породице којима је та подршка потребна, рекао је Мировић данас приликом уручења уговора за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених породица на подручју АП Војводине.

То се односи, додао је он и на подршку у решавању стамбеног питања али и на друге облике помоћи које пружа Фонд за избегла, прогнана и расељена лица.

Вредност уговора је 12 милиона динара и намењена је за економско оснаживање 71 породице.

„Покрајинска влада наставиће да повећава финансијски износ средстава непоходан за све активности Фонда за пружање помоћи избеглим, расељеним и прогнаним лицима док год не буде трајно решено обезбеђивање егзистенције вас и ваших породица и ваша потпуна интеграција у наше друштво којем ви и припадате“, рекао је председник Мировић.

Без помоћи и подршке Покрајинске владе наше активности не би могле да се реализују.
Захваљујући томе, увели смо и низ нових мера и мере за економско оснаживање жена из избегличких породица, казао је Душко Ћутило, директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица.

„Желимо да подстакнемо предузетничке делатности код ове популације и да им омогућимо бољу егзистенцију“, казао је Ћутило.

 

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести