Председник општине Кула поднео оставку

Председник општине Кула Дамјан Миљанић поднео је оставку на своју функцију, те ће у Кули бити расписани локални избори у априлу, заједно са републичким.
3
Фото: Општина Кула

- Последњи избори у Кули одржани су 16. децембра 2018. године, тако да су избори ове године требали да буду одржани у новембру, најкасније у децембру ове године. Пошто је референдум одржан у јануару, те нам следе априлски избори, потпуно је разумно да спојимо изборе, који ће се сада одржати у априлу- истиче Миљанић.

Даља процедура, каже Миљанић, иде тако да се расписују локални избори за 3. април, а Влада Србије именује привремени орган који ће руководити општином до окончања избпрног процеса. 

- Редовна, законска процедура је да Влада Републике Србије уводи привремени орган, након моје оставке, коју сам већ поднео- каже Миљанић. - Привремени орган када се изгласа обавља функције председника општине и скупштине, која се такође распушта до избора. Влада након 30 дана уводи привремени орган, а затим има још рок од 10, 15 дана да примени одлуку. То су неки законски рокови који морају да се испоштују.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести