Ребаланс покрајинског буџета, 500 милиона динара за социјалну заштиту

Нови Сад: Предлогом ребаланса буџета АП Војводине за 2019. годину, који је на данашњој седници утврдила Покрајинска влада, утврђен је укупан обим покрајинског буџета у износу од 74,9 милијарди динара. 
skupstina vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Осим тога што је предложени буџет за 467,8 милиона динара већи у односу на почетни буџет АП Војводине за ову годину, значајнија је промена у структури буџета, којом је обезбеђен финансијски потенцијал већи од 900 милиона динара за креирање нових јавних политика, наводи се у саопштењу.

Предложеним ребалансом, око 500 милиона динара усмерено је у област социјалне заштите, пре свега за улагања у установе социјалне заштите и финансијску помоћ младим брачним паровима за куповину сеоских кућа, затим у културу, образовање и политику за младе. 

Капитални расходи износе 19,7 милијарди динара, што је за 402,4 милиона више у односу на почетни буџет за ову годину. 

У предлог ребаланса укључене су и две нове одредбе које се односе на спровођење обавеза предвиђених Покрајинским антикорупцијским планом. 

Према предложеном ребалансу, дефицит износи 5,04 милијарде динара, што је 7,35 одсто од укупно пројектованих прихода и у границама законом дозвољеног нивоа од 10 процената. 

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести