Селаковић: Не кршимо Вашингтонски споразум, али нисмо неми посматрач

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас да се Србија држи своје обавезе из Вашингтонског споразума, али наглашава да, ако се други не држе својих и да Србија неће бити, како је рекао, вуду-луткица и ''неми посматрач".
n
Фото: Youtube Printscreen

Он је тако на данашњој конференцији за медије после сусрета са македонским колегом Бујаром Османијем прокоментарисао наводе медија о томе да је пет земаља света спремно да повуче одлуку о признавању независности Косова.

Селаковић је, упитан да ли то значи да Београд наставља кампању у борби за отпризнавање, јер Приштина и наставља активности лобирања на глобалном плану за учлањење у међународне организације, што се обавезала Вашингтонским споразумом да не ради, навео да се Србија понаша као кредибилан партнер и кредибилна држава, као и да се држи онога што се са неким договори, "а то значи да није неко ко крши договоре".

"Ми се држимо своје обавезе из Вашингтонског споразума, међутим, ако се други не држе своје не треба да очекује да будемо само вуду-лутка и ''неми посматрач''", кратко је рекао Селаковић.

Он је додао да Београд предност апсолутно даје дијалогу као начину за решавање свих отворених питања, како унутрашњих тако и регионалних питања од интереса за Србију.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести