Скупштина Србије: Повољни станови и за борце, војне инвалиде…

БЕОГРАД:  Скупштина Србије усвојила је данас измене и допуне Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности којима се куповина повољних станова проширује и на борце, породице палих бораца, војне инвалиде и мирнодопске војне инвалиде.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је у расправи да ће се у првој фази, ове и идуће године градити 8.022 стана за припаднике снага безбедности укупне вредности 325 милиона евра.Према њеним речима, у Врању се гради 186 станова, Нишу 190, Краљеву 200, Крагујевцу 216, у Новом Саду ће то бити 548 и Сремској Митровици 190.

“Ми смо већ кренули са 1.530 станова, очекујем да ове и наредне године почне изградња укупно 8.022 стана. Вредности са комплетном инфраструктуром је 325 милиона евра, а држава је обезбедила локалним самоуправама новац да среде спољну инфраструктуру”, рекла је тада Михајловић.

Она је додала да су цене по метру квадратном, без ПДВ-а, у Врању 400 евра, Нишу 450 евра, Краљеву 400 евра, Крагујевцу 430 евра, Сремскоиј Митровици 430 евра, Новом Саду и Београду по 500 евра.С обзиром да би многи волели да купују јефтиније станове, јер није реч о социјалним стамбеним јединицама, које се поклањају, Михајловићева каже да ће се једна од измена односити на то да приоритет куповине станова у Београду имају они који већ живе на тој територији.

“Ово је важан пројекат за Србију, не само због тога што ћемо градити станове, већ и због тога што је једнако важан за привреду и ставарње могућности да домаћа предузећа могу да учествују у изградњи”, навела је недавно Михајловић.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести