СРПСКА ЛИСТА Напад у Лапљем селу последица вишегодишње репресије и антисрпске политике

БЕОГРАД: Српска листа (СЛ) оценила је данас да је напад двојице Албанаца на српске младиће у лапљем селу последица вишегодишње репресије и антисрпске политике режима премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија "који и сам чини све да угњетава српски народ и протера га са ових простора".
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

У саопштењу СЛ се истиче да, имајући у виду стање у друштву, кључна улога по питању заштите српског народа и безбедности лежи у рукама међународне заједнице и њених представника који су у обавези да гарантују мир и безбедност свим грађанима.

"Нема места причи о другом или трећем нивоу одговора ако је више него јасно да косовске институције нису заитересоване да раде свој посао и заштите права српског народа, шта више, често су и део притиска на наше грађане, а њихови припадници виновници инцидената у коме страдају наши сународници јужно и северно од Ибра. Сетимо се да ничим изазван напад и упуцавање Милоша и Стефана Стојановића је још без одговорних иза решетака", поручили су из СЛ.           

Додају да "нема дана да српски народ не доживи неки облик насиља и малтретирања на Косову и Метохији" и истичу да су Срби на простору централног Косова и Метохије  забринути због инцидента у лапљем селу, посебно јер су у питању деца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести