Станивуковић: Увек братски и пријатељски односи с Београдом

БАЊАЛУКА: „Као градоначелник Бањалуке наставићу најближе братске и пријатељске везе са Србијом и Београдом”, поручио је новоизабрани градоначелник Драшко Станивуковић.
Drasko Stanivukovic Foto: PDP
Фото: ПДП/Драшко Станивуковић

"Ми смо један народ који живи у више земаља и сарадње увек мора бити. Водимо различите институције у одвојеним земљама", рекао је Станивуковић за Нову С.

Он је додао да му је жао што још није било честитки из Београда њему као изабраном градоначелнику те да би у супротном сигурно до тога дошло.

"Позивам градоначелника Београда и обећавам још пријатељскији и срдачнији дочек него што је до сада био случај", рекао је Станивуковић.

Станивуковић је, подсетивши да је заговарао концепт експертске градске управе, навео да жели да направи потпуни заокрет у политици, да сваког дана, како је рекао, побеђује струка.

Упитан за најаве председника СНСД-а Милорада Додика да ће финансијски "блокирати" Бањалуку, Станивуковић је казао да ће "ако неко покуша да истрајава на уценама и буде ишао до краја, добити адекватан политички одговор".

"Имам велика овлашћења, именујем свој кабинет, ако начелници које бирам не могу да прођу на то место можете ставити поверенике (саветнике) како би град несметано функционисао. Свестан сам свих потешкоћа у раду са којима ћу се суочавати али имам план за функционисање града без обзира на саботаже", истакао је нови градоначелник Бањалуке.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести