Стефановић:Разговори са египатским званичницима повољни

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас Египатску фабрику тенкова „200“ надомак Каира, Међународни медицински центар и јединицу „777“ снага за специјалне операције, чиме је завршио тродневну званичну посету Египту, саопштило је Министарство одбране.
stefanovic
Фото: www.mod.gov.rs/
Он је као изузетно повољне оценио разговоре са египатским званичницима и захвалио египатском колеги Мохамеду Ахмеду на величанственом дочеку.
"Приликом посете војном индустријском комплексу видео сам какве су могућности египатске војне индустрије а разговарали смо о конкретним пројектима у којима ћемо моћи заједнички да развијамо модерна оруђа будућности. Такође и да видимо шта наша војна индустрија може да уради за египатску војску", навео је министар.
Осврнуо се и на посету Међународном медицинском центру и истакао да је сарадња са Египтом у области војног здравства веома важна за Србију.
"Кроз Меморандум који смо потписали са египатским Министарством одбране имаћемо прилику да у наредном периоду развијамо и ову врсту сарадње", нагласио је он.
Говорећи о посети специјалној јединици „777“, Стефановић је похвалио њихову спремност и обученост и навео да се разговарало о могућем заједничком увежбавању наших снага.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести