Сутра СБ УН о КиМ, Србију представља министар Дачић

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић представљаће сутра Србију на седници Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку, на којој ће бити разматран Извештај генералног секретара Уједињених нација о раду УНМИК-а за период од 16. јануара до 15. маја ове године.
Sednica SB UN Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Дачић ће у излагању указати на потребу континуираног разматрања питања КиМ на Савету безбедности УН и неопходност да УНМИК остане ангажован на доследном спровођењу задатих циљева, у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом, посебно имајући у виду пораст тензија и нестабилну безбедносну ситуацију у Покрајини, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Последњи упад косовских специјалних јединица на север КиМ, укључујући и хапшење и напад на особље Мисије УН, биће тема у фокусу заседања, а Дачић ће се, поред тога, осврнути и на низ провокативних акција Приштине, којима се поред непоштовања договореног из Бриселског дијалога, најдрастичније крши Резолуција СБ УН 1244, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести