Тачи дочекао сенаторе и конгресмене: Свети односи Косово-САД

ПРИШТИНА: Косовски председник Хашим Тачи дочекао је данас делегацију америчких сенатора и конгресмена, које је предводио сенатор Џим Инхоф, оценивши да је ова посета на 11. годишњицу самопроглашене независности "најбољи доказ светих односа између Косова и САД".
pristina, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

РТК2 на српском језику преноси да се Тачи захвалио сенаторима и конгресменима на њиховом "доприносу у процесу слободе и независности Косова".

"Ваша посета управо на 11. годишњицу независности је најбољи доказ светих односа између Косова и САД", оценио је Тачи и додао да је "Косово током целог свог пута имало безрезервну подршку САД".

У саопштењу из Тачијевог кабинета наведено је да је републикански сенатор Џим Инхоф "честитао председнику Тачију и косовском народу 11. годишњицу независности Косова" и да је казао да је "почаствован што предводи делегацију америчког Конгреса на Косову".

"Косово је битан партнер САД и НАТО, јер заједно радимо на спречавању повећања руске агресије у региону", рекао је сенатор Инхоф, према саопштењу из Тачијевог кабинета.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести