Телеком Србија: Курти жели да угаси Телеком Србија на Косову и Метохији

БЕОГРАД: Телеком Србија саопштио је да је том предузећу данас достављена одлука агенције за регистрацију пословања у Приштини (АРБК) донета 31. јула 2023. године а којом се укида компанија МТС доо.
Telekom Srbija  Foto: Telekom Srbija
Фото: Телеком Србија Фото: Телеком Србија

Та одлука је чињенично и правно неутемељена и супротна европским начелима, стандардима и међународном праву и представља јасно кршење владавине права и нарушава потврђене споразуме између Србије, Приштине и ЕУ, указује Телеком у саопштењу.

Овакав потез заснован је, како је наведено, на потпуно апсурдном образложењу које тврди да члан менаџмента компаније има пасош издат од стране Републике Србије, иако у свим званичним документацијама сви чланови нашег менаџмента користе документа привремених институција у складу са Бриселским споразумом.

"Поставља се питање каква је логика да се једна фирма угаси зато што један од чланова менаџмента према неоснованим критеријумима има наводне недостатке у својим личним документима", поручују из Телекома.

МТС доо је основан у потпуној сагласности са Бриселским споразумом о телекомуникацијама (8. септембар 2013) и фирма је која је у 100 одсто  власништву Телекома Србија и као такав послује скоро деценију.

Супротно спекулацијама различитих медијских кућа о потенцијалном затварању МТС, желимо да нагласимо да је предметна одлука још увек неизвршива, наводи Телеком.

Такође, Телеком истиче да има право на рок од 30 дана да поднесе  жалбу АРБК, што намерава и да учини.

Телеком Србија ће учинити све да заштити интересе свих грађана на Косову и Метохији који користе његове услуге и више од 250 запослених, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести