У Кули се бира 37 одборника са седам изборних листа

Општина Кула је једна од неколико општина у Србији чији локални избори ће се одржати заједно са републичким и парламентарним у недељу, 3. априла. Мандат садашњег сазива требао је да траје до граја године, али је председник општине Дамјан Миљанић поднео оставку крајем јануара како би избори могли да се одрже паралелно, о чему је „Дневник” први писао.
kanal begejac, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

У Кули ће се бирати 37 одборника скупштине општине на 40 изборних места, а на листићу ће се наћи  седам изборних листа. Уписано је 34.317 бирача, те ће Куљани тако у недељу одлучивати и о локалној власти.

Последњи избори у Кули одржани су 16. децембра 2018. године, тако да су избори ове године требали да буду одржани у новембру, најкасније у децембру ове године.

Листа Александар Вучић – Заједно можемо све, налази се на првом месту на гласачком листићу са 37 кандидата за одборнике.  Први на листи одборника је бивши председник општине Кула, а садашњи в.д. Привременог органа Дамјан Миљанић, инжењер елекронике и рачунара из Куле. Други на листи одборника из СНС-а је председник Скупштине општине у претходном сазиву Владимир Ђуровић, предузетник из Куле, како се наводи на листи предатој РИК-у. Трећа је Татјана Квасни, медицински лаборант из Куле, за којом следе дипломирани економиста Марко Пешић из Црвенке и матурант гимназије Миљана Рабреновић из Крушчића. Некадашњи председник општине Велибор Милојичић је осми на овој листи.

Листа Ивица Дачић – Премијер Србије кандидује 20 одборника на другом месту, и то први на листи одборника је дипломирани менаџер Зоран Војиновић из Куле, за којим следе економски техничар Предраг Баланџић из Куле, машински техничар Душан Шупица из Сивца, машински инжењер Браниславка Ријавец из Црвенке и кулинарски техничар Весна Макаји из Руског Крстура, као првих пет на листи од 20 одборника изборне листе Ивице Дачића.

Трећа листа Заједница Срба предлаже 37 одборника, а први на листи је лекар из Куле Душан Куљанчић, затим га следи професор педагогије и психологије Мирјана Бојанић из Куле, док је трећи на листи професор и академик Властимир Вујић из Куле, четврта је дипломирани инжењер пејзажне архитектуре Станислава Жекић из Куле и економиста Стево Којић из Куле.

Коалиција Народне странке, Доста је било и Руске странке, налази се на четвртом месту са 20 кандидата за локалне одборнике. Први на листи кандидата коалиције је машински техничар Слободан Почуча из Куле, други ФСБ оперативац Душан Хајдуковић из Црвенке, а за њима радница Марта Ћировић из Сивца, референт за спорт Спортског савеза општине Кула Петар Бодрожић из Црвенке и студенткиња из Куле Милица Стојановић.

На петом месту је група грађана „Критична маса“, а међу именима којима активисти из локалног одбора Демократске странке. Ова листа има 21 кандидата. На прва два места налазе се дипломирани правници из Куле Бојана Радовић и Раде Обрадовић, трећи на листи је машински техничар из Црвенке Марко Бошњак, за којим следе пословни администратор Николина Дринић из Куле и учитељ Дејан Влашкалић из Сивца.

На шестом месту гласачког листића је Српска радикална странка са 12 кандидата којима је први на листи одборника предузетник Зоран Рајић из Сивца, за којим следе конобар Жељко Циган из Црвенке, текстилни техничар Славица Крупа из Куле, студет Сава Рајић из Сивца и радница Катица Булатовић из Црвенке.

Последња је листа(седмо место) под називом Куљани и наш град – уједињени за победу Куле са 10 кандидата, међу којима је први на листи наставник физике из Руског Крстура Милош Кривокућа, за којим следи сервисер рачунара Златко Остојић из Куле, домаћица Анка Јовановић из Куле, контролор квалитета Филип Данчук из Куле и доктор медицине Нина Недовић, такође из Куле.

Странка слободе и правде неће учествовати на изборима у Кули, јер немају формиран општински одбор.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести