У уторак разговори са свима који су заинтересовани за изборе

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је да је за уторак заказао разговор са свима који су заинтересовани за парламентарне изборе.
vucic
Фото: Tanjug

Да отворено разговарамо и видимо шта ћемо и како, по питању политичке демократије, рекао је Вучић на прес конференцији.

Вучић је истакао да је сада много важније како да се сачувају животи људи, како да се боримо за њих.

И ту ћемо бити веома стриктни, додао је Вучић.

Како је додао, разговараће са представницима листа које су заинтересоване за изборе, у Палати Србија, јер, као је рекао, под претпоставком да ће свака имати по два представника, не жели да буде мали простор, иако ће свакако бити мање од 100 људи, а због ситуације с корона вирусом.

О политичким противницима више ни реч, док не победимо корону

Нећу више да одговарам политичким противницима ни реч, ни у странчком смислу, нити као председник државе, све док не победимо ову пошаст, корона вирус у Србији, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Сачекаћу да се све заврши, а онда ћемо да изравнамо политичке рачуне, рекао је Вучић.

Пустите политику, нека се они баве сами са собом, нека говоре шта хоће. Само немој да се мешају у корона вирус и питање опстанка државе и нације, поручио је председник.

Он је тако одговорио на питање како коментарише отпужбе опозиције у вези с корона вирусом, уз опаску да је, док су они били на власти, током епидемије вируса 2009. године умрло 137 људи и то што су тада били одржани и Сабор трубача у Гучи, Универзијада и Егзит.

Председник је истакао да све док се држава и народ боре са корона вирусом неће да говори о политичким противницима, нити о тих 137 умрлих од свињског грипа 2009. године.

Ако имате питање за здравље људи и снабдевање народа, дајте... Хоћу да помогнемо народу и држави да опстану, хоћу да одржимо дух народа и јединство народа, пошто ово је тешка и велика броба за нас у којој морамо да победимо. Не интересују ме, шта ће да пишу, нагласио је Вучић.

Истиче да то што су 2009. биле одржаване и велике манифестације не значи да су људи који су тада били на власти имали лошу намеру, те да нико није хтео да убије тих 137 људи.

Пустите политику, нека се они баве сами са собом, нека говоре шта хоће. Само немој да се мешају у корона вирус и питање опстанка државе и нације. Када то заврсимо онда дођите и реците шта имате да нам кажете и ми ћемо вама, ни у страначком смислу нити као предсендк државе више на та питања нећу да одговарам. О политичким противницима, док не победимо ову пошаст, више нећу ни реч, поручио је председник Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести