Усвојена Уредба о подршци неразвијеним општинама за 2021.

БЕОГРАД: Владе Србије усвојила је Уредбу о утврђивању Програма подршке унапређењу развоја недовољно развијених општина за ову годину.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Уредбе је донета на иницијативу министра Новице Тончев задуженог за развој недовољно развијених општина, усвојени доккуемнт један је од основних циљева Владе којим ће се кроз системску подршку подстицати регионални развој на целој територији Србије.

Истовремено циљ је да се омогући бржи развој општина које према степену развијености спадају у четврту категорију, односно чији је степен развијености испод 60 одсто републичког просека.

Министар је навео да ће сада недовољно развијене моћи за своје пројекте да затраже финансијску подршку која им је неопходна како би брзо и ефикасно реализовали нове и завршили неке старе планове и пројекте.

"Лепо је када можете да људима помогнете да препознају своје потенцијале и таленте, када им укажете на могућности за живот и рад који постоје у сваком делу наше Србије, када им представите најбоље начине за остварење њихових жеља и потреба, када их подржите у едукацији и повежете са онима који су у њих и њихову општину спремни да улажу", рекао је Тончев, а наведено је у саопштењу које је Министарство доставило медијима.

Јавни позив биће објављен у Службеном гласнику Републике Србије и на сајту Кабинета www.rnro.gov.rs.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести