Уредба Владе о помоћи фирмама погођеним епидемијом

БЕОГРАД:  Влада Србије усвојила је данас Уредбу о условима и критеријумима усклађености државне помоћи кроз докапитализацију фирми ради отклањања поремећаја у привреди проузрокованих епидемијом заразне болести ковид-19.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Како се наводи у саопштењу са седнице Владе, овом уредбом ближе се уређују услови и критеријуми за оцену усклађености државне помоћи која се додељује ради подизања ликвидности кроз докапитализацију учесника на тржишту, а који се суочавају са финансијским потешкоћама због епидемије.

На седници је усвојена измењена Уредба о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19, којом се прописује обавеза за предузетнике који обављају делатност у области трговине на мало, у трговинским центрима и сличним објектима, да на видном месту поставе обавештење о обавезном ношењу личних заштитних маски и да ангажују лице које ће бити одговорно за поштовање ове мере.

Влада Србије је, у оквиру кампање за подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, обезбедила и 180.000 евра у динарској противвредности за најуспешнијих девет градова, градских општина и општина, у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи 2020“.

Овај наградни фонд биће додељен 2021. године најбоље пласираним градовима и општинама, преко Министарства државне управе и локалне самоуправе, наводи се у саопштењу са данашње седнице Владе Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести