Влада Србије: Субвенције за хотеле 350 евра по лежају

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је данас Програм распореда коришћења субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом корона вируса, којим је предвиђена субвенција од 350 евра по индивидулном лежају.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Програмом су обухваћени хотели у приватном власништву у 67 општина и градова у Србији којима ће бити додељене субвенције у износу од по 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици, односно по свакој соби, у динарској противвредности, саопштила је владина Канеларија за сарадњу са медијима после седнице владе.

Хотелијери губе право на коришћење ових субвенција уколико смање број запослених за више од 10 одсто у периоду од 15. августа до 31. децембра 2020. године.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавиће јавни позив за подношење захтева од 1. до 15. септембра 2020. године, који ће бити објављен на званичној интернет презентацији министарства: www.mtt.gov.rs.

Влада Србије одлучила је да усвоји програм субвенција како би очувала хотелијерство и запослене у том сектору, који је током пандемије претрпео велике губитке и тиме доведен на ивицу опстанка.

На седници је одлучено да се формира Радна група за припрему и организовање наградне игре која ће бити одржана 2020. године са циљем подизања свести грађана о важности борбе против сиве економије.

Претходна наградна игра „Узми рачун и победи“, организована са истим циљем, мотивисала је велики број грађана да у њој учествује и дала резултате на том пољу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести