Већи степен заштите у информатици и поштанским услугама

БЕОГРАД: Усвајањем измена и допуна Закона о информационој безбедности допринеће се бољој повезаности свих учесника у тој области и омогућити да се супроставимо високо технолошком криминалу, док ће се усвајањем Предлога закона о поштанским услугама обезбедити већи степен заштите корисника.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

То су оценили посланици на данашњој седници Народне скупштине на којој је посланица Јединствене Србије Марија Јевђић рекла да ће посланичка група те странке подржати ова два предлога.

Она је навела да Предлог закона о поштанским услугама има за циљ да обезбеди већи степен заштите корисника, као и већу одговорност пошиљаоца и поштанских оператера.

Већа одговорност пошиљаоца се, додала је, односи на обавезну идентификацију пошиљаоца и евидентирање регистарског броја личних исправа пошиљаоца, односно примаоца пошиљки.

"Имали смо пример да су се у поштанским пакетима налазили различити садржаји, па смо тако прошле године имали слуцај да је у поштанском пакету пронађена жива змија, а ванредним теренским надзором је утврђено да је пошљалац навео неистините податке и управо усвајањем предложеног закона ће се унапредити постојећа регулатива, тако да нећемо више имати оваквих примера", навела је Јевђић.

Она је истакла ће измене и допуне Закона о информационој безбедности допринети бољој повезаности свих учесника у области информационе безбедности, као и размени информација и међусобној подршци у случајевима који значјано угрожавају информациону безбедност у Србији.

"Применом овог закона моћи ћемо да одговоримо на изазове и супротставимо се високо технолошком криминалу", истакла је Јевђић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести