Влада Србије: Награде параолимпијцима, новац за образовање одраслих

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о међународном друмском саобраћају и упутила га Нарадној скупштини на усвајање.
sednica_vlade_pok
Фото: Танјуг (Видео)

На данашњој седници усвојена је одлука о утврђива годишњег Плана образовања одраслих у Србији за 2019. годину, којим је 529.839.000 намењено едукацији одраслих, а на основу потреба тржишта рада, рационалнијег коришћења постојећих образовних капацитета и имајући у виду различите развојне особености појединих подручја.

За наставак радова на уређењу Спомен-храма Светог Саве у Београду, Влада Србије одобрила је дотацију Српској православној цркви у висини од 1.183.000.000 динара.

Чланови Владе усвојили су одлуку о додели новчаних награда параолимпијцима који су освојили медаље на Светском првенству у параолимпијској спортској дисциплини теквондо, које је одржано у Анталији у фебруару ове године. Спортисткињи Бобани Козић за освојену сребрну медаљу на овом такмичењу додељена је награда од 25.000 евра у динарској противредности, као и њеном тренеру Александру Головићу. Теквондистима Виолети Тодоров и Мињи Јандрићу за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у Анталији додељене су награде у износу од по 20.000 евра у динарској противвредности, као и њиховом тренеру Александру Головићу.

Горану Обрадовићу, тренеру атлетичара Страхиње Јованчевића, који је освојио бронзану медаљу на Европском првенству у атлетици у Глазгову, додељена је новчана награда од 10.000 евра у динарској противвредности.

На седници је усвојено више докумената у циљу јачања сарадње Србије и Мађарске у областима иновација, саобраћаја и инфраструктуре.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести