Војска Србије обуставила око 200 међународних војних активности

БЕОГРАД: Спроводећи одлуку Владе Републике Србије, Војска Србије је обуставила рад на око две стотине међународних војних активности које је требало да се одрже у наредних шест месеци.
vulin
Фото: MUP

Војне вежбе су највиши облик војне сарадње и у наредних шест месеци је било предвиђено да са представницима других армија света вежбамо укупно осам пута. Од тих осам пута, четири пута је требало да вежбамо са војскама истока, а четири пута с војскама запада, истакао је министар одбране Александар Вулин који је присуствовао генералној проби сутрашње промоције најмлађих официра Војске Србије.

Спроводећи одлуку Владе Републике Србије, нагласио је министар одбране, и доследно спроводећи нашу војну неутралнст, Војска Србије је обуставила рад на око две стотине различитих војних активности.

Остаје да се донесе коначна одлука када је у питању наш однос према учешћу у мировним мисијама, а Министарство одбране ће спровести одлуку Владе Републике Србије. Као министар одбране сматрам да уколико напуштамо, односно, обустављамо, рад на међународним војним активностима, треба то да урадимо и када су у питању мировне мисије, без обзира да ли су у питању мировне мисије којима командују Уједињене нације или Европска Унија. На нама је да донесемо одлуку, а Војска Србије ће сваку одлуку спровести, закључио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести