Вучевић: Очекујем притиске да се Чанак и ЛСВ избаце из управе

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да очекује нове притиске на њега како би се Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) избацила из градске коалиције која чини владајућу већину у Новом Саду, а након појављивања лидера те странке Ненада Чанка на протестима против устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу протеклог викенда.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

"Моја позиција је ту незахвална јер је много лако рећи са стране мојих страначких колега и људи који су више национално и патриотски оријентисани да се што пре избаци ЛСВ из градске коалиције у Новом Саду. С друге стране не разумем ни Чанка и шта је његово појављивање на Цетињу значило, али ја не могу да се владам ни на тај начин", казао је Вучевић истакавши да ће разговарати о свему озбиљно и са челним људима ЛСВ-а.

Градоначелник Новог Сада је навео да до сада није било никаквих трзавице на локалном нивоу у погледу сарадње Српске напредне странке (СНС) и ЛСВ-а, уз поруку да је природно да не могу сви имати исте ставове о истим темама, те да ће се питању опстанка ЛСВ-а у градској владајућој коалицији у Новом Саду приступити рационално.

Он је додао да и "неки други коалициони партнери" траже то од њега истичући да је њихова позиција "комотнија".

"Они не одговарају за функционисање града толико колико ја одговарам и имају много веће благодети да тако поступају, као што и Ненад Чанак може да иде на Цетиње. То је њихова привилегија и они нису део извршне власти и могу тако да поступају, односно ја сам градоначелник свих грађана и морам да то гледам шире, целовито и дугорочно, али могу да разговарам са свима, није никакав проблем", навео је Вучевић.

Према његовој оцени, неминовно је да ће бити још много захтева са различитих страна да се питање избацивања ЛСВ-а из коалиције која је на власти у највећем граду северне покрајине што пре отвори.

ЛСВ је део владајуће коалиције у Новом Саду заједно са Српском напредном странком од 2016. године и тадашњих локалних избора.

Pravdanje?
07.09.2021 • 20:00
Ako je ovo odgovor vladajuce stranke SNS u Srbiji, onda je zaista upitno i razumljivo onima koji su protiv daljeg egzistiranja LSV kao politicke stranke, tim pre sto zastupa, od samog postanka, separatisticke, pogubne, ideje, za Vojvodinu i narode koji zive u njoj. Zar je potrebno nekakvo opravdanje u odbrani ove stranke i njenog vodje, koji ocito, bez ustrucavanja propagira svoju otvoreno ne slaganje da se Vojvodina nalazi u sastavu Matice?
Pravdanje?
07.09.2021 • 20:10
Cak je, mogu komotno, sa zadrskom upotrebe adekvatnog izraza, reci da je ne primereno ovako pravdanje, kad se zna da je LSV jedna od minornih politickih partija u Srbiji, a da bude koalicioni partner vladajuce SNS stranke. Da li to znaci, kako mnogi govorkaju, da su neki clanovi SNS ucenjeni od LSV, zbog nekih radnji koje nisu pozeljne da se o njima vise sazna, ili je ovo neka zavrzlama SNS koju treba odgonetnuti? Prosto je mnogima ne razumna ovakva koalicija, tim pre sto se LSV razlikuje od SNS
Pravdanje?
07.09.2021 • 20:17
Cuju se predlozi da se zabrani Canku ulazak u Crnu Goru. Medjutim, to nije pitanje za Srbiju vec za Crnu Goru i njene vladajuce politicke strukture. Za srpske politicare bi trebalo da bude pitanje, uopste, opstanka na politickoj sceni Srbije Cankove LSV, jer se u poslednje vreme odvazio i da postavi pitanje postanka vojvodjanske nacionalnosti, sto vodi ka odavno njihovom proklamovanju odvajanja Vojvodine kao posebne republike, u sastavu Srbije, Pitanje je samo koliko bi to trajalo?
Pravdanje?
07.09.2021 • 20:28
Imajuci u vidu sva prijasnja desavanja oko Srbije i sve dosadasnje pritiske od "prijateljskog" nam Zapada. Prema tome, odlazak Canka u Crnu Goru, da bi podrzao Milov rezim, a otvoreno delovanje protiv ustolicenja Joanikija na tron Crnogorsko - primorskog Vladike, na Cetinju, sto jasno pokazuje da je u svakom pogledu protic SPC, treba ga, jednom za svagda iskljuciti iz politickog delovanja na tlu Srbije i zabraniti mu bilo kakvo ucesce u drzavnim ustanovama, te omalovaziti svako njegovo delovanje
EUR/RSD 117.5780
Најновије вести