Вучевић: Очекујем притиске да се Чанак и ЛСВ избаце из управе

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да очекује нове притиске на њега како би се Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) избацила из градске коалиције која чини владајућу већину у Новом Саду, а након појављивања лидера те странке Ненада Чанка на протестима против устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу протеклог викенда.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

"Моја позиција је ту незахвална јер је много лако рећи са стране мојих страначких колега и људи који су више национално и патриотски оријентисани да се што пре избаци ЛСВ из градске коалиције у Новом Саду. С друге стране не разумем ни Чанка и шта је његово појављивање на Цетињу значило, али ја не могу да се владам ни на тај начин", казао је Вучевић истакавши да ће разговарати о свему озбиљно и са челним људима ЛСВ-а.

Градоначелник Новог Сада је навео да до сада није било никаквих трзавице на локалном нивоу у погледу сарадње Српске напредне странке (СНС) и ЛСВ-а, уз поруку да је природно да не могу сви имати исте ставове о истим темама, те да ће се питању опстанка ЛСВ-а у градској владајућој коалицији у Новом Саду приступити рационално.

Он је додао да и "неки други коалициони партнери" траже то од њега истичући да је њихова позиција "комотнија".

"Они не одговарају за функционисање града толико колико ја одговарам и имају много веће благодети да тако поступају, као што и Ненад Чанак може да иде на Цетиње. То је њихова привилегија и они нису део извршне власти и могу тако да поступају, односно ја сам градоначелник свих грађана и морам да то гледам шире, целовито и дугорочно, али могу да разговарам са свима, није никакав проблем", навео је Вучевић.

Према његовој оцени, неминовно је да ће бити још много захтева са различитих страна да се питање избацивања ЛСВ-а из коалиције која је на власти у највећем граду северне покрајине што пре отвори.

ЛСВ је део владајуће коалиције у Новом Саду заједно са Српском напредном странком од 2016. године и тадашњих локалних избора.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести