Вучић: 41 милион евра за болницу, 30 за градски стадион у Суботици

СУБОТИЦА: Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је данас на предизборном скупу у Суботици нове инвестиције, међу којима су реконструкција и изградња опште болнице у том граду за шта ће бити уложен 41 милион евра и изградња градског стадиона који ће коштати 30 милиона евра.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Навео је да ће градски стадион бити по најбољим, УЕФА стандардима и додао да ће бити уложено још пет милиона евра у суботичко народно позориште како би у потпуности било завршено.

Вучић је рекао да ће у најкраћем могућем року бити завршена пруга Суботица-Сегедин.

"Још само да уредимо да не буде посебних или дугих пасошких контрола да не бисмо губили време на граници", рекао је Вучић и додао да је о томе недавно разговарао са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Када је реч о решавању проблема канализације, навео је да се 110 километара канализационе мреже гради у Суботици.

"Два постројења за пречишћење отпадних вода у Бајмоку и Чантавиру. То су ствари које суштински вмењају живот грађана, које дају огромну вредност свима који живе у Суботици. Када имате канализацију, добру воду, пречистаче отпадних вода и све ово о чему сам говорио онда вредност квадрата стамбеног простора, али и у селима која ће имати канализацију драстично скаче и онда можемо да се поредимо са богатијим и мађарским и аустријским и словеначним и немачким селима и градовима ", рекао је Вучић.

Навео је да ће изградњом пруге Нови Сад - Суботица, а затим пруге Суботица - Будимпеша, Суботица возом бити на сат и по до Будимпеште, а на сат и 15 минута до Београда.

"Све ово не говорим због избора јер много више и много важнијих ствари, иако су и ово важне ствари, нас чека после, а то је наставимо да градимо нашу земљу, да доводимо фабрике...Много тога имамо да урадимо, али морамо да чувамо мир и стабилност", поручио је Вучић.

Осврнуо се на рат у Украјини и рекао да данас долазе повољније вести из Истанбула и да је пала цена нафте и гаса чим је наговештено да постоји напредак у преговорима Русије и Украјине.

Вучић је рекао да ће јавност у наредна три месеца изненадити са најбољим вестима у Србији, а тичу се инвеститора.

"То су таква имена светске аутомобилске индустрије да ме страх и да помислим. Ако то буде, мислим да смо све своје проблеме за будућност решили", рекао је Вучић.

Навео је да током ове кампање ниједну ружну реч није рекао о својим противницима.

"Нисмо рекли ниједну ружну реч о својим протвиницима, желео сам лично да таква кампања буде и пресрећан сам када видим колико хиљада вас жели да слуша, а да не чује ниједну псовку нити грубу реч о другима. То смо оставили нашим противницима", рекао је Вучић.

Лидер СНС позвао је грађане да изађу на изборе 3. априла и поручио:

"Да изађемо и победимо. Бићу тужан ако не добијемо 60 одсто у првом кругу, да их победимо убедљивије него икада. Нека живи српско мађарско пријатељство", поручио је Вучић.

Члан Председништва СНС Игор Мировић изјавио је да се Србија развија као никада до сада у последњих 30 година и додао да грађане који су се окупили на данашњем скупу објединује исти сан и исти план.

"Окупили смо се овде јер нас повезује исти план, исти сан који сањамо и живимо неколико година уназад - сан и јава о успешној Србији и јакој економији која, уз нашу заједничку вољу и труд, јача и развија се као никада до сада у последњих 30 година", рекао је Мировић.

Мировић је подсетио на Вучићеву биографију и рекао да "он може да стоји раме уз раме са највећим лидерима света".

Истакао је да Вучић предводи Србију која има чиме да се похвали и додао да дела говоре и распаљују веру, наду и јасан план и сан са председником који је, како је истакао, способан да поведе грађане даље у будућност.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести