Вучић: Бићемо најмоћнији прозвођач гума у свету

БЕОГРАД: Србија ће са доласком Тојо тајера постати најмоћнији произвођач гума у свету, изјавио је председник Србије Александар Вучић и истакао да та јапанска компанија планира и додатне инвестиције.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Вучић је рекао да се цела Инђија радује тој инвестицији јапанског гиганта, који ће само у првој фази уложити 400 милиона евра и запослити 523 људи.

Истакао је да Тојо планира још две фазе улагања, али да не може о томе да говори, пошто је то на компанији да саопшти.
То су премијум гуме које сви користе у свету. Имамо у Србији већ велике произвођаче гума као што су Мишлен и Линглонг, тако да ћемо постати најмоћнииј прозвођач гума у свету, рекао је Вучић за Пинк телевизију.

Тојо ће у Инђији отворити прву фабрику у Европи, напоменуо је председник Србије и истакао да је веома срећан због те инвестиције пошто је са јапанским инвеститором разговрао три године, као и да су они долазили 29 пута Инђију.


У наредна три месеца просечна плата од 500 до 510 евра

Председник Србије Александар Вучић очекује да у наредна три месеца просечна плата у нашој земљи буде између 500 и 510 евра, и истиче да ће до краја године и плате и пензије бити веће.

Вучић је говорећи о економском стању у нашој земљи у поређењу са регионом рекао да смо претекли, на пример, Бугарску, чланицу Европске уније, по висини просечне плате.

Говорећи о методологији и начину како се одређују параметри на основу којих се одређује позиција земље у односу на друге, каже да Србија јесте у неким од тих параметара боља и од Хрватске али да ће наша земља, "ако будемо вредно и марљиво радили" достићи стандард те земље за 15 година.

Србија је, каже убедљиво прва по броју страних инвестиција у региону, а јавни дуг је, подсетио је значајно смањен.

Због свих економских реформи, каже, опозицији је зато, каже тешко да призна успех ове владе.

До краја године биће веће и плате и пензије, рекао је Вучић и навео да већ четврту годину имамо суфицит у буџету, а при томе се враћају сви стари дугови.


Та општина ће због тога имати више прихода за путеве, канализацију и друге инфрастрктурне пројекте.

Такође, председник наводи да ће у Тојо тајеру плате бити за око 60 одсто више него просечне у Србији.

То ће бити инзвенредна ствар за цео Срем и станивништво околних места, Нови Сад и Београд, рекао је Вучић додајући да ће радити у тој компанији и инжењери и висококвалификована радна снага.

Каже да Јапанци увек више уложе и запосле људи него што у почетку најаве, што потврђује и случај Јазакија у Шпацу који је сада стигао до 2.700 запослених, а планира да да укупно има 3.500 радника.

Председник додаје да и поред тога такве добре вести трају само један дан, као и када се направи аутопут који се градио годинама, док када се појавио неко оштећење на асфалту то траје данима.

Вучић каже да поједини медији омаловажавају добре вести и придају пажњу неким маргиналним.

Додаје да чека потврду за долазак још једне немачке компаније у Панчево и да само може да каже да је то велика компанија из Баварске и да је реч о великој инвестицији.

Прислушкиван сам, де факто, 24 године

Председник Србије изјавио је данас да је, де факто, прислушкиван 24 године, уз одређене "прескоке", на различите начине и уз коришћење различитих метода прислушкивања, што је, каже, била чисто политичка одлука.

Вучић је истакао да његови политички противници говоре да њих држава прислушкује, јер, каже, немају чиме другим да се баве, а то није истина.

Не, не прислушкујемо вас. За разлику од вас, ми вас не прислушкујемо, подвукао је Вучић.


Тачно је да су пратили моју ћерку Милицу

Председник Србије потврдио је информацију из медија да су одређена лица пратила његову ћерку Милицу и да му фотографишу сина на радном месту, додајући да су напади на његову породицу последица атмосфере коју прави опозиција додворавањем екстремистима са друштвених мрежа.

Тачно је да су одређена лица пратила Милицу. Мислио сам да је то претеривање..., рекао је Вучић.

Казао је да неће рећи којој странци припада лице које је раније рекло да треба силовати његову ћерку, као и да не мисли да председник те политичке странке, без обзира што је његов политички противник, то и мисли.

Можда је крива атмосфера која се прави и додворавање анониминим и другим ектремистима са појединих друштвених мрежа. Али, то је њихов проблем и зато не могу да достигну већи број гласова. Не додворавам се никада и никоме, изабран сам да бих водио политику и то и радим, а не да бих пезио и пузио пред онима који су ектремисти, поручио је Вучић.

Каже да је видео и да је његов син Данило наводно бизнисмен и фудбалско -кошаркашки менаџер и наводе да није васпитао своју децу.

Волео бих да видим да ли би се много људи са тим сагласило када би га упознало, каже Вучић, додајући да све то иде тако далеко да је чак прочитао и тврдње да Вукан није његово дете...

Старијег сина су му , каже, припадници страних служби сликали на радном месту, а ради као обичан радник, заплату од 500 евра.

Каже да иако је веровао да је његова ћерка веома јака и да је не погађа све што се пише и говори, ипак ни она није остала имуна на све оно што се може наћи на друштвеним мрежама.

Наводи да је раније важило правило да се никада не улази у личне односе у политичкој борби и поновио да то он никада неће радити и да су за њега најважнији грађани Србије.

Ја никада нећу да учествујем у томе. Ми ћемо да радим свој посао, поручио је Вучић.

На коментаре да је он оркестрирао и организовао нападе на своју децу, Вучић каже да то тврде истакнути чланови "1 од 5 милиона".

Што онда тражите да разговрате са таквим монтрумом који је покренуо причу о силовању сопственог детета, запитао је Вучић.


С друге стране, истиче да је он сам прислушкиван, де факто 24 године, одбацујући наводе појединаца да је био у комуниакцији са подземљем.

Вучић је изнео податак да је, према званичним извештајима, први пут уведена мера против њега одлуком Јовице Станишића 11. децембра 1995. године, те да је због тога био апострофиран као заговорник рушења уставног поретка применом инцидентих медота деловања.

Иако, ја никад нисам улазио у РТС са тестерама нити опкољавао председништво, приметио је Вучић.

Како је додао, тада је наведено да заједно са Војиславом Шешељм и Томиславом Николићем ради на консолидовању паралелних формацију у странци ради у покушаја насилног презумања власти.

То је чиста политичка одлука. Није било одлуке суда. Одлука суда је дошла касније, 1996. године, да бо легализовала одлуку о мерама, рекао је Вучић.

Де факто, 24 године сам прислушкиван, уз одређене прескоке, на различите начине и уз различите методе прислушквања, рекао је Вучић.

Председник је истакао и да се последњих година ниакда нису појавлии прислушкивани разговори у нашој јавности, јер то раде службе по налогу суда.

То је у мом периоду, јер људи морају да буду заштићени од таквих ствари. Нема никаквих транскрипата. Ко смо ми да угрожавамо било чија људска права, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести