ВУЧИЋ: Борићу се за слободну и независну Србију на европском путу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се увек борити за слободну, независну и самосталну Србију, која ће бити на европском путу, али која ће знати да износи своје ставове.
S
Фото: Instagram buducnostsrbijeav

Вучић је то изјавио на конференцији за медије уочи неформалне вечере коју грчки премијер Киријакос Мицотакис организује за лидере региона поводом 20 година од Самита Европска Унија-Западни Балкан и усвајања Солунске декларације.

Додао је да је знао да ће међу званицама у Атини бити и председник Украјине Володимир Зеленски, али да зарад његове безбедности није желео да то открије.

"Наравно да сам знао ко ће бити у Атини. Рекли су ми да ће бити Зеленски пре петнест, десет дана. Зар је требало да угрозим његову безбедност па да кажем. А замољен сам од Мицотакиса (премијер Грчке Киријакос). И онда се то појави у црногорској штампи, зато што им је неко из кабинета председника дојавио. И онда ми испадосмо будале, што ћутимо, а они сви много паметни. А због тога, иако ме не воле, поштују у свету", рекао је Вучић.

Истакао је да је уочи вечере имао доста добрих билатералних разговора, да је један од најважнијих водио са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, али да ће свакако најзначајнији бити са Зеленским са којим ће, како је рекао, разговарати сутра.

"Мој посао је да идем трновитим и тежим путем, заједно са људима из Владе да би народ ишао лакшим путем", навео је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести