Вучић: До краја године 500.000 до милион вакцина

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић обећао је вечерас да ће држава дати све од себе да покуша да, до краја године, набави не 10.000 или 30.000 вакцина, већ пола милиона до милион.
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Hepi  Foto: TV Hepi/prinskrin
Фото: Председник Србије Александар Вучић на ТВ Хепи  Фото: ТВ Хепи/принскрин

“Не могу да гарантујем још, али обећавам да ће бити значајна количина а не само нека мања количина. То је питање сата И дана. Тиме желимо да смањимо притисак на болнице, да здравствене раднике обезбедимо. Небитно је одакле је вакцина, само да их наше власти дозволе”, нагласио је Вучић у “Ћирилици” на ТВ Хепи.

Замолио је здравствене власти да цео свет обиграју И пробају да нађу врло добру вакцину, додајући да која год да се узме, уверен је, да су све врхунске.

Подсетио је да је најпре Фајзер објавио да је њихова вакцина за 90 одсто делотворна, па су Руси саопштили да је њихова 92 одсто делотворна И сада Модерна са 94,2 одсто, уз напомену да њихова не мора да се држи под посебним условима.

“За Србију вакцина није политика, већ живот наших људи и еконимије, пре свега младих”, поручио је он.

Указао је да људи у савременом свету не могу да буду стопроцентно дисциплиновани, колико год да се моле.

Вучић је рекао да је битно да се вакцина добије што пре, јер сваки дан раније када се добије спасава се на десетине живота.

„То ће да спашава нашу економију, хиљаде људи ће остати на свом послу, ако добијемо раније вакцину. Спасавамо младе људе, јесу стари најугроженији, али младима одузимамо. Одузимамо им живот, не својом кривицом. Верујем да је то нешто што морамо да будемо мотивисани да што пре увеземо вакцину”, закључио је он.

Вучић: Убедљиво најтежи дан за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је да је данас најтежи дан за Србију по питању корона вируса и да је до вечерас забележен убедљиво највећи број заражених.

"Данас поподне, до вечерас у 20.30 је најтежи дан за Србију", рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

Он је навео да је тренутно 4.800 оболелих у болницама, те да су сви болнички капацитети пуни, уз подсећање да су у ковид систем ушле и две бање, Селтерс и Ковиљача.

"Била би катастрофа ако бисмо и ортопедију (Бањицу) поново претворимо у ковид болницу", рекао је Вучић и додао да би, ако се то догоди, значило да нема више места за смештај пацијената.

У том смислу истакао је значај изградње две ковид болнице, у Батајници и Крушевцу, које ће допринети са 1.000 до 1.500 места, са 400 места на интензивоној нези.

"Али, на овакве бројеве немогуће је све људе сместити", упозорио је председник.

Истакао је да не може, а да не буде забринут, ако људи не желе да носе маске и да држе дистанцу, апелујући на грађане да поштују мере.

"Ту вас мало хвата паника, како ћете да дочекате сутрашњи дан, какви ће изазови да вас сачекају", додао је Вучић.


Вучић: Тешко време пред нама, будимо одговорни

Председник Александар Вучић упозорио је да ће наредних месец или два бити тешки по питању корона вируса, и замолио све грађане да се чувају од те опаке болести.

“Гледаћемо да пре краја године веће количине вакцине увеземо у земљу. Не знам одакле, и нећу да говорим одакле, док их не увеземо, а платићу сваку политичку цену да бих спасао животе људи, спасао економију, али и нормалан живот младих, као и животе старијих”, рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Замолио је све за одговорност и поштовање мера заштите, ако не према себи, онда према другима, јер, како каже, на крају сви дођу у болницу и сви очекују чудо од лекара.

“Нема сумње, спасићемо Србију. Вакцине ћемо примити тек када будемо сигурни да је добра”, истакао је председник Србије.

Вучић је замолио грађане и да гледају конкретне резултате, а не лажи које поједини изговарају.

“Ко зна шта ће све да лажу и измишљају, а ја не могу свако вече да демантујем, јер морам да се бавим другим стварима. Молим људе да цене рад, а ја им гарантујем да ме богатство не занима, већ да оставрујем велике снове, да Србија буде другачија и богатија”, рекао је Вучић.

Пренео је да је вечерас обишао споменик Стефану Немањи, који са свим око споменика, изгледа фантастично.

“Србија са поштовањем традиције и прошлости, а загледана у будућност и модерност је нешто што је за нас најважније, управо тај поглед у будућност. Не треба због дневних покушаја да разним лажима, бесмислицама, измишљотинама, неко нешто сруши”, рекао је Вучић.

Поновио је да све критике, напади и увреде на његов рачун, које долазе од политичких противника, говоре, каже, о њиховој опредељености да сруше демократски приступ политичком животу у Србији, као и на шта су све спремни.

“Али, не можете да победите онога ко вас се не плаши, ко је истинољубив, ко нема путера на глави и коме ништа не можете да докажете. Нисам брезгрешан као ви, али нисам лопов, нити било ко у мојој породици. То је ''differentia specifica'' између нас и њих”, рекао је Вучић.


Набавићемо вакцину коју можемо најбрже да добијемо

Набавићемо вакцину коју можемо најбрже да добијемо, како би спасили људске животе и спреман сам лично да преузмем ту врсту политичког ризика, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је тако прокоментарисао гостујући у Ћирилици на Хепију то што у Европи бране појединим земљама да набаве кинеску вакцину, те истакао да за Србију вакцина није питање политике, већ здравља, живота и економије.

Каже да ће се прво вакцинисати људи у здравству, полицији и војсци, док грађани који то не буду хтели неће морати, али да би било поштено да онда кажу ако се заразе да неће бити по 50 или 60 дана у болници на терету државе.

Председник Србије истиче да Кина има врло озбиљно руководство и да су они направили вакцину и вакцинисали огроман број људи, због чега више немају проблема са ковидом.

"Спреман сам да лично преузмем ту врсту ризика, главно питање је да ли ћемо добити вакцину три, шест или девет месци раније, а не то да ли ћемо платити 10, 20 или 30 милиона евра више. Нама последња тура вакцине стиже до децембра 2021. године, али шта до тада и ко ће то да дочека?", навео је Вучић.

Додаје да је Србија ушла у Ковакс програм и да ћемо по том програму добити вакцину када и друге земље.

Вучић истиче да је за нас од пресудног значаја да ли можемо да је набавимо пре тога, без обзира на то да ли ће он имати политички проблем због тога.

"Мислите да бих смео да имамо било коју дилему, да можемо да спасемо и један живот", нагласио је Вучић додајући да сигурно да ћемо набавити вакцину а не изабрати то да будемо похваљени у Бриселу или негде другде.

Не тиче ме се, а ако можемо да набавимо од неког другог, набавићемо, истакао је Вучић.

"Моја обавеза је да што пре допремимо вакцину у Србију", поручио је Вучић и додао да не може да гарантује али да ће дати све од себе да до краја године стигну значајне количине вакцине.

Додаје да Србија не сме себи да дозволи да има толико мртвих колико неке земље у региону пропориционално броју становника.

Вучић је напоменуо да је Србија међу пет земаља у Европи које имају најмањи проценат мртвих.

Председник је прокоментарисао да је Иван Бекјарев, који је преминуо од короне, био велики човек и диван глума.

И велики звездаш, додао је Вучић.


Сви су добро разумели шта сам рекао о замрзнутом конфликту

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су сви добро разумели, и на Западу и на КиМ, на шта је мислио када је рекао да није добар замрзнути конфликт.

На питање на Хепију да прокоментарише то што је Авдулах Хоти рекао "да се Вучић спрема за рат" због изјаве да пример Нагорно Карабаха показује до чега може да доведе замрзнути конфликт, председник Србије је рекао да је и Хоти разумео његову изјаву, али да су га његови натерали да то каже и да су се само правили наивни.

"Нико ни са Запада није реаговао јер су сви одлично раузмели о чему сам говорио, ја сам рекао да је замрзнути конфкликт лош и да је боље да решавамо ствари данас уместо да их остављамо деци да то решавају", нагласио је Вучић.

Додаје да ко то неће да разуме, не мора и нека наставе да га проглашавају за издајника, али да је он управо бранио КиМ док су они који га нападају сваки дан то радили певајући по кафанама.


"Следећи је Вучић"...а никакве политике, програма,ништа...

"Следећи је Вучић...", то слушам после сваких избора у региону где је дошло до промене власти, почев од Грчке и смене Ципраса, али никад нисам чуо шта је политика, програм, шта нуде грађанима Србије, рекао је вечерас председник Александар Вучић говорећи о својим политичким противницима.

Он је за Хепи тв рекао да од својих политичких противника непрестано слуша само како желе да га сруше, али не и шта ће они да ураде добро за Србију и грађане.

"И куга сам и болест и хулиган, али ми смо први по стопи раста, а у њихово време смо били најгори", рекао је Вучић.

Ни данас немају никакву идеју, али лажу и обећавају немогуће, како ће ово или оно бити "џабе", иако ништа нема џабе.

Он је приметио да појединци најављују бесплатне уџбенике, и поновио да је "лаж да је нешто бесплатно".

"Људи, платићете већи порез због тога", рекао је и додао да грађани то знају.

Убија га, каже, на пример, београдски превоз зато што не можемо да наплатимо ништа.

"А реците ми град у свету где можете да се возите бесплатно и сад хајд да дамо нешто бесплатно", казао је он.

Вучић: Без Иринеја Храм бисмо градили као Скадар на Бојани

Председник Србије Александар Вучић пожелео је поново вечерас брз опоравак патријарху Иринеју и поновио да је он сада више него икада раније потребан, не само цркви, већ и нашем народу.

Вучић је истакао да је Иринеј “велики човек”, у чије време је обновљен велики број манастира и цркава и без чијег ангажмана и упорности Храм Светог Саве још не би био завршен.

“Ми Срби смо понекад неправедни и нисмо умели да ценимо баш увек шта је тај човек све урадио, а бринуо је о сваком Србину ма где да живи, обновио манастира и цркава број им се не зна, увек био уз свој народ не само на КиМ, већ и у Црној Гори и Српској, без њега бисмо Храм градили као Скадар на Бојани”, рекао је Вучић за ТВ Хепи.

Истакао да је Ирније патријарх у чије време није Храм само завршен, већ га је он највећим делом изградио уз помоћ државе.

Вучић наводи да патријархова борба за изградњу Храма показује његову ефикасност, његово разумевање и начин на који уме да се бори за интересе цркве и нашег народа свуда и на сваком месту.

“И његова мудрост, његово ни на који начин додворавање и подилажење дневним ниским политичким страстима је реткост и тешко је пронаћи таквог човека, и то је нешто што заслужује нарочито поштовање”, закључио је Вучић.

Вучић: Боље познајем Бајдена, Трамп бољи за Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да са изабраним председником САД Џзефон Бајденом има веома добар, пристојан однос, али и да је јасно и данас шта би било боље за Србију.

Вучић је, у "Ћирилици" ТВ Хепи, казао да је Бајден један од људи који је увек фантастично припремљен за састанке.

Подсетио је да није тако давно када је Бајден посетио Србију, да је то било пре само пет година.

“Са њим имам лично бољи однос него са Доналдом Трампом. Али ако ме питате шта би било боље за Србију јасно је, пошто су демократе учествовале у одузимању Косова, а Трамп је тиме био мање оптерећен", објаснио је он.

Вучић се осврнуо и на своју посету Белој кући рекавши да није био понижен, већ уважаван.

"Био сам примљен и на билатерални састанак, а столица на којој сам седео није била лошија од ове вечерас. Човек себе само својом глупошћу И лошим понашањем може да унизи.Не тиме на којој ће столици да седи. Али морали су да пронађу нешто негативно", нагласио је он.

Вучић је изразио уверење да је изградио поштовање за Србију, јер и када га нападају говоре с поштовањем.

"Са нама се више не спрдају, а са нама су се раније спрдали у региону", подсетио је он.

Вучић: Живот значи борба, борићемо се

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да, после политичке промене у САД, свакако за нас неће бити једноставна ситуација, али је нагласио да ће се наша земља борити.

Упитан да ли промена у САД значи ново искушење за Србију, Вучић је казао да је у кампањи Џозеф Бајден рекао да Косово сматра независном државом.

"Имамо многе канале и у тиму Бајдена. Борићемо се за Србију. Једну ствар знам, а то је да живот значи борба. Борићемо се И то је мој мото”, поручио је Вучић на ТВ Хепи.

После избора у ЦГ прво што су рекли-остаје признање Косова

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је он, на неки начин, олакшао Црној Гори тиме што никада није тражио повлачење независности КиМ, јер, истиче, разуме њихову позицију на европском путу и по питању НАТО.

Подсећа да и када је дошла смена власти у Црној Гори, коју је, наводи, подржао и митрополит Амфилохије, прва ствар која је речена била да све мора остати исто по питању спољне политике - НАТО и признање КиМ.

Вучић је истакао да му је митрополит Амфилохије у последњим сусретима, који су, каже, били другачији од ранијих и са пуно разумевања, рекао да Црна Гора не може да повуче признање независности КиМ и да данас много боље разуме тежину позиције српског председника.

“Ја сам им олакшао и рекао да не тражим повлачење, јер ја разумем политику. Сви су увек само чекали и тражили разлог да мене нападају и на крају тај кога су нападали буде једини који се бори за КиМ на међународној политичкој сцени”, каже Вучић за ТВ Хепи.

Захвалан је, каже, што је Амфилохије разумео његову позицију, и додао да никада није молио ни Мила Ђукановића, ни Душка Марковића да повлаче признање.

Напади на њега по питању политике према Црној Гори иду тако да га је и Мило Ђукановић лично оптужио да је учествовао у промени власти у Црној Гори, а "ови други" су га, каже, оптужили да сарађује са Ђукановићем и да су заједно у пројекту Београд на води.

Он је рекао да се није чуо са Ђукановићем после избора.

"Он је мене оптужио за свој политички пораз. Битна је елементарна пристојност, он је председник Црне Горе, не желим да одговарам", казао је он.

Вучић о увредама:Како би их тек побеђивао да сам паметан...

Како би их тек побеђивао да сам паметан, прокоментарисао је вечерас председник Александар Вучић нападе и увреде политичких противника, укључујући оне да је луд и да је његов психолошки профил - вођа навијача.

Вучић је за ТВ Хепи рекао да је то све што они имају да кажу.

“Да ли можете да замислите како бих их побеђивао да сам паметан? Замислите, кад ја овакав, луд, убедљиво побеђујем, шта бих радио да сам паметан”, приметио је Вучић иронично.

Како каже, кривили су га и за одржане изборе, и поред короне, додајући да је цео свет имао изборе, да су их неке земље имале и у неупоредиво тежој ситуацији.

“А, смејаће се људи када виде како је функционисала демократска власт у Шапцу, добили смо податке. За једног сам луд што немам 619 милиона, а за другог кретен што ме није плаћао шабачки водовод, као њих...Овај што каже да сам зао, вероватно ме добро познаје, иако ме никад није видео. Кад Пајтић каже да ми треба конзилијум… Др Пајтић је познат као стручњак за ту област”, рекао је Вучић.

Председник је истакао да он своје политичке противнике не жели да вређа, и да им одговара на исти начин.

На коментар да његови опоненти кажу да су угрожени, да не могу да дођу до медија, одговорио је да би рекао ко је то увек говорио, али да не жели, јер би, како каже, то било недовољно умесна паралела са историјским чињеницама и околностима.

Додаје да је опозицију изневерила снага српске државе на почетку епидемије.

“Изненадили су их лекари и сестре, који су нам сјајни свакако, али и изванредна реакција државе, која је набавила све што треба, медицинска возила, акцелераторе, скенере, респираторе”, рекао је Вучић и додао да 400 респиратора остаје у резреви, када све сви поделе болницама.

На коментаре да је хтео да "отме" летошње демонстрације каже да је то “толико глупо, да нема речи".

Истакао је и да, осим тога како ће да га сруше, његови политички противници немају никакву идеју о томе ста би боље урадили.

"Да ли су рекли како ће да промене политику, да ли ће имати боље односе са Русијом, ЕУ, Кином.., које ће реформе боље да спроведу, бољи Београд на води, аутопутеве..", рекао је Вучић на тв Хепи.

Рекао је да сваког дана добија 100 страница негативних текстова и видео материјала са телевизија о њему.

Поновио је колико је енергије и новца улозено у његово рушење, стотине милиона евра за медије, наводећи да се ничим другим не баве и да немају аргументе за економију, здравствене објекте...

"Ја сам и куга и болест, али смо први у Европи", указао је Вучић и негирао рачуницу опозиције да је Србија последња, додајући да можда јесте ако рачунају 2012.

Објаснио је да током неколико година реформи, за време полава 2014. Србија није могла да има раст БДП, али зато после тога доживљава узлет.

"Када чујем бесплатни уџбеници, превоз..., то је немогуће, неко то мора да плати, не постоји ништа бесплатно, то дође на наплату", указао је Вучић истичући да он неће да лаже народ.

Београдски превоз казе скоро да је џабе, али то мора да се плати 100 милиона евра из пореза.

"Они украду 619 милииона евра, па онда казу - "џабе". Врати ти паре које си украо. Ја нећу болесну земљу и социјални мир, већ здраву економију", поручио је Вучић.

На констатацију да га стално нападају због свега, каже да данима причају о затварању кафића и ресторана, а сада позивају угоститеље да се жале.

Меркел је фер, иако није на нашој страни по питању КиМ

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је немачка канцеларка Ангела Меркел увек била фер према Србији, али да је за њу Косово завршена ствар.

Упитан, у емисији "Цхирилица" ТВ Хепи зашто је Немачка тако тврда, и да ли је минирала покушај постизања споразума, указао је да неће да дозволи да се било шта лоше говори о Меркеловој, јер код њега не траје захвалност кратко као код других српских политичара, те подсећа да је 2015. спасила Србију од сукоба са Хрватима.

Рекао је да је фер и што се тиче Косова, иако није на нашој страни.

С тим у вези навео је да му је у Давосу казала да не зна шта би у овом тренутку рекла и да треба да гледа како да сачува мир и стабилност.

“Знала је да нисам глуп да ми каже да ће нешто да уради што неће“, додао је он.

Вучић је, упитан да ли је Немачка минирала први сусрет до којег није дошло у Белој кући са Хашимом Тачијем, указао да нема сумње да је Немачка била узрујана, јер је постојало неслагање Трампове администрације и Берлина, због чега су они најрадоснији због победе Џозефа Бајдена.

Истовремено је негирао да се цела Европа радовала губитку Трампа на изборима.

Упитан да ли ће Вашингтински споразум и под Бајденом бити примењен, Вучић је објаснио да је за нас посебно важан « мини Шенген ».

"Добио сам уверавање амбасадора САД да ће споразум да се примењује. Тако ће остати и ДФЦ, који је отворио своу канцеларију у Београду", додао је он.

За нас је, према његовим речима, Америка веома важан партнер и мора да то и остане, као што је и Русија, иако смо рекли да нећемо да идемо ни у један војни блок.

Вучић: Немамо проблема са ликвидношћу

Србија нема проблем са ликвидношћу, истакао је вечерас председник Александар Вучић, најављујући повећање зарада за здравствене раднике и запослене у јавном сектору, као и могућа додатна издвајања за пензионере.

“У овом тренутку имамо 219,5 милијарди динара на рачуну, толико је пара у трезору. Немамо проблема са ликвидношћу”, рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Он је навео да ће од 1. јануара здравственим радницима бити повећане плате 5 одсто, а свима осталима у јавном сектору 3,5 одсто.

“Од 1. априла свима иде пет одсто повећање”, рекао је Вучић и подсетио да су здравствени радници већ добили повећање, уз најављених 10.000 динаа, као и да је минималац повећан у доба короне.

“А, још ћу да видим са премијерком и министром финансија да још неког изненадимо, наше пензионере, са малим поклоном”, рекао је Вучић.

Додао је и да воли да чује примедбе Фискалног савета, јер се његови чланови никоме не додворавају, и раде свој посао одлично.

Вучић је навео и да су многи критиковали што држава купује злато, којег сад, каже, имамо више него икада, али ни близу довољно, и шкочила нам је цена, па ће се куповати још, додајући да гувернерка Јоргованка Табаковић ради одлично тај посао.

На критике да је немогуће да се оствари да Србија буде прва у платама, привредном расту, да има најмање мтвих, одговара да то, ипак, може, и да се то и показује.

“Може, када се борите, радите, имате снове и живите за то. Дреам биг. Сањај много, али онда мораш много и да радиш и да се бориш”, рекао је Вучић.

"Пакт против Вучића" отуд што сви желе слабу Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је веома важно да Србија сачува политичку стабилност, да победи мафију, сачува мир на КИМ и да гледа како да повећавамо стопу раста.

"Ако то успемо наредних годину или две Србија, ће одмаћи далеко другима у окружењу", истакао је Вучић на тв Хепи.

Каже и да својеврстан "пакт против Вучића" у региону не постоји само од Енвера Хоџаја, већ одавно, али да се Србија залаже за сарадњу.

На констатацију да од Берлинског конгреса сви желе слабу Србију он каже:

"То је прилично логично, зато ми желимо да развијамо односе са Северном Македонијом, Албанијом, надам се и са свима другима, да покажамо другачији однос, да немају разлога да нас се плаше, хоћемо само добре односе са њима ", рекао је Вучић и додао да ми желимо само да имамо добру економију.

Вучић:Руси су знали шта се потписује у Васингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су Руси знали шта ће бити потписано у Вашингтону, да није ништа крио, као и да је било најважније са наше стране да није било никаквих изненађења по питању КиМ.

Вучић је за Хепи тв рекао да се пре него што је отпутовао у Вашингтон видео са амбасадором Русије у Србији, као и да је одмах после разговарао са Владимиром Путином.

"Не потцењујте руске тајне службе", рекао је Вучић, додајући да су Руси имали информације, као и да ни он није ништа крио.

"Прво, моја дужност је да разговарам са партнерима који нас подржавају око Косова и рекао сам им да око Косова неће бити изненађења, јер ако буде, а очекивао сам да буде, неће бити са наше стране изненанђења, као што их није ни било", нагласио је Вучић.

Додаје да је о свему другоме Путина обавестио у разговору одмах после Вашингтона, као што је обавестио и све Европљане, и Ангелу Меркел пре и Маркона после.

Вучић каже да опозицију у Србији није интересовало шта је потписано у Вашингтону, нити тачке тог споразума

"Једино их је интересовало да нађу нешто против мене и да имају да кажу нешто", додао је Вучић.

Вучић: Син и породица су жртве моје позиције

 Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да су његов старији син, али и остали чланови породице, жртве његове председничке позиције, због чега су мета напада и лажи опозиције и њој блиских медија.

Сина му, казао је за Хепи тв, "на силу" доводе у везу са људима из криминалног света, а брата нападају за све и свашта, иако нема никакву функцију.

Вучић истиче да су и за његовог оца, који има 80 година, говорили да често одлази у БИА, иако је можда једном био у седишту агенције да би честитао Братиславу Гашићу.

“Мој отац нити је тајкун, нити било шта друго, а они нека наставе да измишљају и говоре лажи”, каже Вучић.

Вучић: Извините,или сте Срби или нисте,нема конфедералних Срба

Председник Србије Александар Вучић поручио је појединим припадницима нашег народа у региону да не могу да буду тзв. "конфедерални Срби" и приметио: "Или сте Срби или нисте Срби".

"Ми јесмо Срби, али, знаш, ми смо посебни... Извините или си Србин или ниси Србин, немам ништа против и не мислим да је то предност или мана, али наша је обавеза да помажемо Србима", додао је Вучић.

"То је као када слушате приче о Црној Гори. Ми смо српском народу помогли и увек ћемо оном делу нашег народа ма где да живи у ЦГ или Републици Српској који осећају српски народ као свој", рекао је Вучић.

Каже да су разни и у ЦГ, БиХ и Хрватској хтели да му објашњавају о федералним и конфедералним Србима.

"Само немојте да нам браните да помажемо свом српском народу и у ЦГ и БиХ, јер хоћемо увек да будемо подршка спрском народу. А када ме оптужују да ми одлучујемо о овоме или ономе, да ја одлучујем....а многе ствари се не би дешавале на нацин на који се данас дешавају", напоменуо је председник Србије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести