Вучић: Мој програм обнова и инвеститори, њихов линчовање

ВРАЊСКА БАЊА: Председник Србије Александар Вучић каже, подовом паљења књиге Горана Весића, да ће надлежне институције утврдити да ли иза тога стоје чланови СНС, како, према његовим речима, спинује СЗС, или њихови људи.
vucic2, predsednistvo srbije
Фото: PREDSEDNISTVO SRBIJE

"Имамо фотографије тих људи на местима где нико из СНС није био. Видећете и сами ускоро. Народ ће још једном да се увери ко је говори истину", рекао је он.

Вучић је прокоментарисао изјаву Бошка Обрадовића да није тачно да су ухапшена три лица која су палила Весићеву књигу:

"Он каже да ми кажемо да су лица ухапшена, а ми то никада нисмо рекли...Или да су приведена.. А моје питање је: како он то зна? Или су му они који су то починили јавили да су још код куће и да седе мирно?", каже Вучић.

Паљење књиге, истакао је председник, није неко бог зна какво кривично дело, али је ужасно с моралне тачке гледишта.

Јавност ће, каже, бити обавештена о свему, када полиција или други надлежни органи утврде идентитет апсолутно свих лица, која су умешана у паљење књиге.

А реаговања опозиције тим поводом, попут ОИбрадовићевог, Вучих види као израз нервозе и страха: "Нечега се плаше. Савест није чиста ", закључио је.

Није, додао је, видео ни извештаје о томе како је Обрадовић у Привредном суду лепио налепнице, јер је имао важне састанке, а на претње да ће "ударати шамаре" њему и Весићу, Вучић каже:

"То није у реду за Весића. За мене је у реду. Чуо сам да је ухватио залет, потребан је тај залет, а кад се залети онда смо награбусили. То све говори о њиховом програму и плановима. Мој програм и план је да уредимо Врањску бању, доведемо инвеститоре, а њихов линчовање, шмарање, лепљење налепница, рушење знакова...и то је разлика у програмима и то људи виде", рекао је Вучић.

Не да не гледамо војним двогледом, већ желимо разговор

Београд не само да не гледа "војним двогледом" ка Тирани и Приштини, већ жели разговор и договор, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је тако реаговао на изјаву Аљбина Куртија да му договор са Београдом није међу приоритетима, и да би Србија требало да се суочи са сопственом прошлошћу, "уместо да на Косово и Албанију гледа војним двогледом".

"Курти се много дружи са Радом Трајковић, па би да уређује политичку сцену у Београду. Немам ништа против, знам још једног који је рекао да сам готов до Светог Николе, прошле године...Рамуш Харадинај, али је он изгледа пре мене завршио", приметио је Вучић у изјави новинарима.

Вучић је истакао да је опсесивна жеља многих албанских политичара да га не виде на власти, те подсетио да је Курти још 2016. године рекао да је највећа опасност по независно Косово - Александар Вучић.

На констатацију да је Курти рекао да таксе на српску робу неће укинути док Србија не дозволи њиховој роби слободан извоз, Вучић је истакао да не зна шта Приштина заправо жели.

"Имате ЦЕФТА споразум, имате потпуно слободан извоз, из вашег угла. Из нашег угла, то је трговина са централном Србију, али свеједно. Не знам на шта они мисле и шта желе", рекао је Вучић.

Указао је да би требало сачекати да се формира влада у Приштини.

"Тај циркус око њиховог формирања владе трајаће много дуже него што су најавили у почетку", рекао је Вучић.

Фото: PREDSEDNISTVO SRBIJE

У Врањској бањи ниче велелепни хотел

Александар Вучић обишао је вечерас локацију у Врањској бањи где ће на темељима хотела старог више од четири деценије, који се тренутно руши, нићи нови хотел са пет звездица.

"Хотел ће бити категоризован, имаће 185 соба", рекао је Вучић новинарима и додао да дуго није било могуће пронаћи инвеститора за Врањску, али и друге бање.

Вучић је рекао да ће око 30.000 квадрата будућег велелепног спа центра бити завршено за око две године.

"Да људи не морају да иду у терме Чатеж...Имаће све овде, са неупоредиво бољом водом", рекао је Вучић.

"Био сам овде пре тачно три године и рекао сам тада да ћемо дати све од себе да нађемо инвестирора, домаћег или страног", рекао је Вучић и подсетио да је Врањска бања била омиљена бања Краља Петра, који је ту често долазио.

Навео је и да је Врањска бања позната по термалним водама.

Вучић је говорио и о обновљеном позоришту "Бора Станковић", које ће вечерас бити свечано отворено, и навео да су Град Врање и држава уложили по 183 милиона - укупно 366 милиона за обнову.

Подсетио је да је позориште изгорело средином 2012. године, а да је једна од првих одлука по формирању владе СНС-а те године била да се позориште обнови.

Било је, каже, потребно мало дуже време, али је обећано испуњено.

Вучић у винарији Алексић: Велики потенцијал Србије за винарство

Александар Вучић је посетио вечерас винарију "Алексић" код Врања и у разговору са домаћинима истакао да Србија има погодну климу за развој винарства и виноградсарства, у којима лежи огроман потренцијал наше земље.

"Уз квалитетна српска вина, паралелно иде и развој винског туризма, а самим тим и развој угоститељства, националне гастрономије и хотелијерства", навео је Вучић на свом Инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз фотографије са домаћинима, породицом Алексић.

Председник Србије вечерас борави у Врању поводом отварања реконструисаног позоришта "Бора Станковић", које је пре седам година изгорело у пожару.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести