Вучић: Разговори с Албанцима важни за мир и стабилност

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас на путу за Брисел, где ће се састати са премијером провремених приштинских институција Аљбином Куртијем, да су разговори са албанским представницима важни јер се тиме чувају мир и стабилност.
vucic-brisel
Фото: Инстаграм

"Никада није посебно пријатно ни путовање, ни боравак у Бриселу када водите разговоре са албанским представницима. Међутим, за Србију је то важно, јер тиме помажемо нашем народу на КиМ, чувамо мир и стабилност који су од пресудног значаја за економски напредак целе Србије", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Он је објавио фотографију из авиона на којој прегледа материјале пред састанак са Куртијем.

"У авиону, увек, баш као у студентским данима, обнављам градиво и припремам се за тешке састанке. Предаја није опција", навео је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић и премијер привремених институција Косова, Аљбин Курти, састаће се данас у Бриселу, на новој рунди дијалога Београда и Приштина на високом политичком нивоу.

Нова рунда разговора у Бриселу предвиђено је да почне у 14 часова билатералним састанцима две стране са посредницима ЕУ.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести