Вучић са Чен: Челично пријатељство Србије и Кине

БЕОГРАД: Србија је изузетно посвећена јачању сарадње са Кином, а потврда доласка председника Си Ђинпинга, најављена за следећу годину, велика је част и доказ челичног пријатељства Србије и Кине, поручио је данас председник Александар Вучић на састанку са амбасадорком Кине Чен Бо.
Председништво Србије/Вучић и Чен Бо
Фото: Председништво Србије/Вучић и Чен Бо

Председник Вучић и амбасадорка Чен разговарали су о развоју и даљем унапређењу односа двеју земаља.

Амбасадорка Чен је нагласила да се интензивно ради на припреми Самита 17+1, који ће бити одржан у априлу следеће године у Кини и известила председника Вучића о стању инвестиција кинеских компанија у Србији.

Они су размотрили заједничке инфраструктурне пројекте, као што су пруга Београд - Будимпешта и рад на деоници ауто-пута Прељина - Пожега, чија је успешна реализација у току.

На састанку је било речи и о прузи Београд - Ниш - Прешево, којом би Србија постала незаобилазан коридор за транспорт робе од великих грчких лука ка срцу Европе, истакавши посебан економски значај и могућност развоја индустријских зона дуж ове пруге.

Председник Вучић је упутио молбу амбасадорки Чен да пренесе његове братске и пријатељске поздраве председнику Сију и истакао да је Србија трајно опредељена за најближе односе на Народном Републиком Кином, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести