Вучић са представницима ММФ-а: Оправдана оптимистична очекивања

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је путем видео линка разговарао са представницима делегације Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи шеф Мисије Јан Кејс Мартејн, о спровођењу актуелног аранжмана - Инструмент за управљање политикама, у оквиру полугодишње ревизије испуњења циљева актуелног програма.
1
Фото: Tanjug
Шеф Мисије Мартејн похвалио је ангажованост председника Вучића и Владе Србије, као и њихову одговорну економску политику и успешно управљање кризом током пандемије, и то у свим областима, од здравства до економије.
 
Двојица саговорника су констатовали да су у овом тренутку прогнозе Владе Србије за раст БДП-а за текућу годину нешто оптимистичније од процене ММФ-а, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
 
О оправданости оптимистичних прогноза сведочи и чињеница да је Србија једна од ретких земаља у којој ММФ није кориговао почетну пројекцију стопе раста из марта ове године.
 
"То ће у наредном периоду, упркос негативним последицама пандемије, допринети стабилној економској ситуацији и сигурном пословном окружењу у Србији“, истакао је председник Вучић током разговора и изразио очекивање да ће се контролисани раст плата и пензија наставити и у 2021. години.
EUR/RSD 117.1921
Најновије вести